za 15 juni 2024

Mats (6) wil cadeautjes alleen nog uitbetaald krijgen in Bitcoin

BINNENPARKING – De zogenaamde cryptovaluta of digitale munteenheden zitten in de lift en dat hebben meer en meer beleggers duidelijk begrepen. Ook de kleine Mats Vanlommel uit Turnhout, die gisteren zijn zesde verjaardag vierde, is de trend niet ontgaan. Hij vraagt dan ook expliciet om voortaan alle cadeautjes eerst naar Bitcoin om te zetten en in zijn virtuele portemonnee te droppen.

De waarde van digitale valuta als Bitcoin steeg het afgelopen jaar haast exponentieel, en dat hebben ook de jongste beleggers in de gaten.

“Je moet haast blind zijn om het langetermijnpotentieel niet te zien,” vertelde een uitgelaten Mats aan onze reporter. “Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet nog even veel van conventioneel speelgoed of een tripje naar de zoo, maar je moet aan je toekomst durven denken. De vijftig euro die Oma vorig jaar op mijn spaarrekening heeft gezet, staat daar gewoon te verdampen. In Bitcoin was dat nu meer dan tien keer zoveel waard geweest. Daar had ik nu een fucking Playstation 4 gehad voor in plaats van op die achterhaalde Wii te zitten kloten.”

‘Onze generatie kijkt gewoon heel anders naar het hele financiële apparaat,’ vindt Mats. ‘Als straks Sinterklaas of de Tandenfee met Bitcoin of zelfs Ethereum of Ripple begint te werken, zullen we wel zien wie laatst lacht.’

Toch blijven papa en mama voorzichtig en raden ze hun ambitieuze spruit aan gematigde en berekende financiële risico’s te nemen. “Duh. Dat snap ik ook wel,” bijt Mats van zich af. “De sleutel is diversificatie van je portfolio. Ik raap nog even graag steentjes en kastanjes in het bos en beschouw dit gewoon als een extra appeltje voor de dorst. Net zoals mijn verzameling fidget spinners. Je weet nooit wat dat allemaal ooit waard kan zijn. Het stoort me gewoon dat iedereen zo halsstarrig naar de pijpen van de centrale banken blijft dansen in plaats van voor een gedecentraliseerd en transnationaal medium te kiezen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Hoewel bitcoin om zich tegen fraude te beschermen meer elektriciteit verbruikt dan hele Europese landen, zeker honderd keer zoveel als andere betaalnetwerken en vijf keer zoveel als het grootse windmolenpark van Europa produceert, is het veel persoonlijker. Dat is leuk voor kinderen. Een hebbedingetje. Het is echt van jezelf. Het is net zoiets als Esperanto. Wie wil er nog francs? Het is uit de tijd. Maar vooral ideaal om al in de opvoeding te leren samen delen en al speculerende mee te blazen aan de mondiale samenleving, de internationale zeepbel en zo de hele markt sneller onderuit te halen.

Een reactie achterlaten