di 16 april 2024

Brave huisvader isoleert gezin tot Zwarte Pietendiscussie is overgewaaid

STAD/BINNENPARKING – Het is zover. Na zijn langverwachte aankomst in de Antwerpse binnenstad vertoeft Sinterklaas weer in ons midden. Ook dit jaar brengt dat de onvermijdelijke en schijnbaar oneindige discussies omtrent de figuur van zijn trouwe helper Zwarte Piet met zich mee. Daar lijkt nu lang niet iedereen zin in te hebben. Voor Jimmy Craeybeckx (31) uit Hoboken is de maat stilaan vol. Samen met zijn vrouw Roos besliste hij de woonst te barricaderen en een schuilkelder te bouwen. Zo plant hij het hele gezin “volledig van de maatschappij af te zonderen tot deze hysterie is overgewaaid.”

“Ik heb voor zeker tien jaar aan water, pasta en dvd’s van F.C. De Kampioenen in huis gehaald,” vertelt Jimmy. “Trek er allemaal jullie plan mee en tot over een decennium.”

“Ik heb het gehad,” puft een uitgeputte Jimmy, na het hermetisch dichttimmeren van ramen en voordeur. “Elk jaar is er weer gezever. Voor de één is Zwarte Piet een anachronistisch overblijfsel uit een racistisch koloniaal verleden en voor de ander een totaal onschuldige en traditionele kindervriend. Het maakt mij al lang geen donder meer uit wie er nu gelijk heeft, maar ik ben het beu ieder jaar een compleet andere uitleg te moeten verzinnen naar mijn kinderen toe. Ik kan al lang zelf niet meer volgen, dus zoeken jullie het allemaal maar mooi uit en schuif gerust een briefje onder deur zodra iedereen het eindelijk eens is,” knipoogt Jimmy nog snel vooraleer hij het stalen valluik finaal dichttrekt.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten