di 16 april 2024

Bart De Wever ontkent corruptie: ‘Waarom zouden we onze belangen vermengen als we toch al dezelfde hebben?’

STAD – Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bijt van zich af nadat oppositiepartij Groen een klacht indiende bij het zogenaamd integriteitsbureau van de stad. Zowel de burgervader als nagenoeg het gehele schepencollege bleken aanwezig te zijn op een feestje van een prominent vastgoedlobbyist, hetgeen vragen doet rijzen over mogelijke belangenvermenging. “Nonsens,” sneert De Wever nu. “Vermengen doe je met verscheidene substanties. Zoals water en wijn, of verschillende tinten verf. De belangen van dit stadsbestuur en het bedrijf van mijnheer Van der Paal zijn identiek. Totaal overbodig die te gaan vermengen. In het ergste geval werden er ocharme wat belangen bijeen gegoten. Is dat nu zo’n drama?”

Het schepencollege garandeert absoluut geen misbruik gemaakt te hebben van enige politieke macht door in te gaan op het luxefeest van een invloedrijk en vermogend vastgoedbedrijf toevallig actief in de stad.

Bij de andere gesignaleerde aanwezigen wordt intussen even laconiek gereageerd. “Allemaal uit de schone en heldere Antwerpse lucht gegrepen,” vindt schepen voor leefmilieu en partijgenote Nabilla Ait Daoud. Ook schepen voor financiën Koen Kennis zag “absoluut geen graten” in het vijfsterrendiner op kosten van de privé-firma: “Heb bewust voor biefstuk gekozen om daar zeker van te zijn,” zweert de schepen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten