ma 27 mei 2024

Superrijken bezorgd na Paradise Papers: ‘Dit gaan we weer dagen mogen horen’

BINNEN- EN BUITENPARKING – Het ziet er naar uit dat de zogenaamde Paradise Papers de problematiek rond belastingontduiking op grote schaal weer volop in de kijker zetten. Dat zint de vermogenden onder ons hoegenaamd niet. Duidelijk staat de extravagant rijken die zich schuldig blijven maken aan het exploiteren van ingewikkelde fiscale constructies, achterpoortjes en belastingparadijzen weer wat ongewenste aandacht te wachten, al blijft het afwachten hoe lang de media er deze keer de aandacht zal kunnen bijhouden.

“Ik zat rustig de krant te lezen toen ik het zag,” vertelde een Belgische multimiljonair anoniem aan onze reporter. “Een zoveelste schandaal rond belastingontduiking. Geweldig. Hier gaan we weer, dacht ik. Kan een mens nu echt niet rustig zijn fortuinen blijven wegsluizen zonder dat jullie uitslovers er weer een circus van maken? Dit kan zeker nog dagen, zelfs weken, aanslepen. Ik doe dit echt niet voor mijn plezier, hoor.”

‘Dit soort tijdelijke media-aandacht kunnen we echt wel missen,’ zucht een zelfverklaarde vastgoedgigant met ettelijke geparkeerde miljoenen op de Kaaimaneilanden.

Ook federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) reageert duidelijk geïrriteerd op het nieuws: “Kijk, dit soort afleidingen kunnen we nu echt niet gebruiken. Er zijn echt wel veel belangrijkere dingen waar de burger best van wakker ligt. Zoals Catalonië, bijvoorbeeld. Of de Bende van Nijvel. Kijk daar, een Marokkaan in een BMW!” besloot de minister alvorens weg te spurten.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten