wo 12 juni 2024

Molenbekenaars teleurgesteld: ‘Wilden zo graag eens naar rechtse randdebielen kunnen staren’

BINNENPARKING – Nu de aangekondigde ‘islamsafari’ van Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Geert Wilders (PVV) werd afgeblazen, reageert men in de Brusselse deelgemeente Molenbeek beduidend teleurgesteld. “We hadden er zo naar uitgekeken om die twee en hun aanhang door onze straten te zien trekken,” vertelt buurtbewoner Younes (34). “Er valt hier al zo weinig te lachen. Echt jammer.”

‘Hier in Molenbeek krijgen we zelden een fatsoenlijke opportuniteit om de authentieke, bekrompen westerling in levende lijve te zien en dat is toch wel een gemiste kans,’ klinkt het in Brussel.

“U moet begrijpen dat wij hier zelden de kans krijgen een authentieke kijk te krijgen op dergelijke fundamentalisten,” springt buurman Fajsal (44) bij. “Dat type mensen fascineert me. Ze blijven altijd onder hun eigen soort, geloven alleen hun eigen versie van de feiten en passen zich amper of niet aan in een toch complexe en moderne samenleving als de onze. Ja, ik wilde mijn dochters toch graag een blik van dichtbij gunnen zodat ze goed weten waarvoor ze moeten oppassen als ze ooit – Allah behoede hen – in een Brasschaatse buitenwijk terechtkomen. Ach ja, volgende keer misschien.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Een transcript van de wijze, inspirerende, niet eerder gepubliceerde woorden van de imam nu al jaren her aan zijn discipelen: Molenbekenaars teleurgesteld: ‘Wilden zo graag eens naar rechtse randdebielen kunnen staren.’

Een reactie achterlaten