zo 23 juni 2024

Koen Geens belooft krakers uit pand te zetten nog voor ze het gekraakt hebben

BINNENPARKING – De druk op minister Koen Geens (CD&V) om krachtdadig in te grijpen tegen krakers in het Gentse neemt meer en meer toe. In het voorjaar beloofde de christendemocraat al een sterkere wetgeving om het probleem aan te pakken, dat vooral door families van Roma-afkomst wordt gecreëerd. Als antwoord op een nieuw incident garandeert de minister nu krakers “desnoods eigenhandig buiten te zwieren nog vóór ze de kans krijgen iemands huis te bezetten.”

Van tegenargumenten betreffende de fysische onmogelijkheid personen uit een plek te verwijderen waar ze zich nog niet bevinden, wil de minister niet weten. “Allemaal details. De kiezer is het aarzelen beu. Met een beetje voorzienendheid komt dat wel in orde.”

“Het is duidelijk dat net zoals de krakers dit probleem niet vanzelf zal weggaan,” vertelde Geens in een persverklaring. “Ik weet dat mijnheer [Daniël] Termont en de lokale politie het beu zijn niet fatsoenlijk te kunnen ingrijpen eens een familie een huis heeft bezet. Wel, daarom beloof ik vanaf heden preventief op te treden en krakers – met welk motief zij ook handelen – op voorhand uit het eigendom te laten verwijderen. Hoe we dat precies gaan doen zien we dan wel. Als het gezaag maar ophoudt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten