di 16 april 2024

Cruciaal Bende van Nijvel-dossier jarenlang gebruikt als onderleggers en kladpapier

BINNENPARKING – Na de laatste ontwikkelingen rond de mysterieuze Bende van de Nijvel blijven ook de vele pijnlijke obstructies en procedurefouten in het aanslepende dossier binnensijpelen. Vooral de overdracht van het onderzoek van Dendermonde naar Charleroi in 1990 zorgde voor problemen. Toch blijft men daar beweren dat het dossier niet zomaar is blijven liggen en dat men er “juist een hele boel” mee gedaan heeft.

“Kladpapier, tekengerei voor de kinderen van de secretaresse, brandstof voor de koude winter van ’91, keukenrol en onderleggers voor de koffie,” vertelt een anonieme medewerker aan de RTBF. “Beweren dat die hele winkel zomaar is blijven liggen rotten is dan ook zwaar overdreven.”

Op het onderzoeksbureau in Charleroi beweert men altijd een prima overzicht te hebben gehad op het gigantische dossier.

Ook cdH-politicus Melchior Wathelet, die zelf druk zette het onderzoek over te plaatsen, reageert gepikeerd op de kritiek. “Het kan inderdaad zijn dat de naam van zogenaamde reus, net als andere spilfiguren, al langer bekend was. En dat bepaalde cruciale bewijsstukken iets te lang zijn blijven liggen. So what? Een goeie wijn moet je ook laten rijpen.” Of het onderzoek nu terug naar Vlaanderen moet komen, wil de politicus niet gezegd hebben. “Wie wordt er nu in godsnaam beter van dat we deze zaak opeens nauwgezet gaan omspitten en tot de kale waarheid komen? Ik kan u verzekeren, ik alvast niet.”

Toenmalig minister van Justitie Melchior Wathelet (cdH) ziet geen vuiltje aan de lucht. “In dit plaatje van mij zult u geen enkel wolkje neerslagvorming kunnen bespeuren.”
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten