zo 23 juni 2024

Ook Vlamingen in Benidorm eisen onafhankelijkheid van Spanje

BUITENPARKING – Net nu de spanningen tussen de Spaanse en de Catalaanse regeringen een breekpunt dreigen te bereiken, gooit een Vlaamse gemeenschap in het mondaine Benidorm extra olie op het vuur door de formele afscheiding van de Spaanse staat te eisen. Er verblijven officieel zo’n 8.000 Belgen in de provincie Alicante, waar de populaire badstad gelegen is. Meer dan de helft daarvan zijn Vlamingen, die hun onafhankelijkheidsdrang nu op Madrid lijken te richten.

Meer en meer Vlaamse uitwijkelingen voelen zich geïsoleerd van de rest van hun gastland.

“Ja, wat hebben wij eigenlijk nog gemeen met de rest van dit land?”, vraagt gepensioneerd buschauffeur Fons Peeters (64) uit Merksem zich af. “Als Vlaming voel je toch veel sympathie voor de Catalaanse zaak. Die mensen hebben hun eigen taal en cultuur, net zoals wij. Ik deel hier al vier jaar een appartementje met een oud-collega en geen van ons spreekt een deftig woord Spaans. Is dat onze fout? Nee, maar leg dat maar eens aan die hoge pieten in Madrid uit.”

“Je beseft pas hoe moeizaam integratie hier kan zijn als je kuisvrouw na twee jaar nog steeds geen kloten Vlaams begrijpt,” getuigen Marcel (57) en Monique (55) Verbeeck uit Mortsel.

Ook voor Rita Goetschalckx (58) uit Dendermonde is het harde optreden van de Spaanse premier Mariano Rajoy tegen de Catalanen de spreekwoordelijke druppel: “Ik snap dat niet. Ik bedoel, kijk naar de geschiedenis. Zo maar een andermans land komen bezetten en de plaatselijke bevolking uitbuiten zonder er zelf fatsoenlijk te integreren. Schandalig. Mijn man en ik komen hier al sinds 2013 overwinteren en voelen ons ondertussen meer Benidormees dan wat anders. En we zijn trouwens niet alleen. Ik heb een nicht in Fuerteventura zitten die er exact hetzelfde over denkt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. men eist in eigen land dat de inwijkelingen hun taal spreken , maar als ze ergens zelf in het buitenland gaan wonen zitten ze te klagen dat ze hen niet verstaan. , leer verdomme de taal of ga terug naar huis. Benidorm is Spanje en niet antwerpen

Een reactie achterlaten