do 18 april 2024

Zuhal Demir: “Aan wetenschap doen moet kunnen, maar hou het gewoon privé”

BINNENPARKING – Staatssecretaris voor armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) was vanochtend te gast bij De Ochtend op Radio 1 om haar uitspraken over kritische wetenschappers verder uit te lichten. “Ik heb dus helemaal niets tegen mensen die aan wetenschappelijk onderzoek doen,” benadrukte de staatssecretaris, die eerder met harde cijfers over haar beleid werd geconfronteerd, “maar hou het dan ook gewoon voor jezelf. Daar heeft de rest van ons geen boodschap aan.”

Verder legde de 37-jarige politica uit dat ze “geen inherente problemen” heeft met “toegewijde beoefenaars van de zogenaamde wetenschappelijke methode“, en dat de Vlamingen trots mogen zijn dat dat hier “ook gewoon zomaar kan”. Toch is de Limburgse niet te spreken over de “meer dan irritante drang die sommige van hen hebben om hun onderzoek onder ieders neus te schuiven.”

‘Ik heb helemaal niets tegen wetenschappers,’ suste Demir live op de radio. ‘Ik ken mensen die wel eens aan wetenschap doen of gedaan hebben en dat zijn heel fijne mensen. Ik heb ooit zelf wel eens een onderzoekspaper of twee geschreven en ook al is het mijn ding niet, moet dat zeker kunnen.’

“Het moet voor iedereen leuk blijven,” besloot Demir vervolgens haar betoog. “Wat mensen doen in hun vrije tijd of misschien zelfs op professionele basis is hun zaak, maar val ons er niet mee lastig. Mijn job wordt er echt niet makkelijker op als iedereen met zogenaamde feiten en cijfers staat te zwaaien. Jullie doen jullie ding, en ik het mijne. Simpel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten