zo 23 juni 2024

CEO Ryanair ontslaat piloten en laat reizigers ‘gewoon lekker zelf vliegen’

BUITENPARKING – Vanaf 1 januari 2018 zullen alle vluchten van budgetmaatschappij Ryanair volledig door de reizigers zelf bestuurd worden. Dat verklaarde CEO Michael O’Leary gisterenavond aan de omroep van de BBC. Zo plant het Ierse bedrijf meteen komaf te maken met de aanhoudende strubbelingen tussen het bestuur en stakende piloten. Door de volledige vloot op termijn volledig onbemand het luchtruim in te sturen, verwacht de gewiekste zakenman bovendien aan een strengere regelgeving te ontsnappen en “zonder al te veel gezeik tonnen cash te blijven scheppen.”

Het bedrijf staat al een tijdje onder publieke druk om de communicatie met zowel het personeel als de klant een stuk transparanter te maken, hetgeen O’Leary aangeeft “uiteindelijk toch gewoon aan zijn stinkend rijke reet te vegen”. Vooral een schokkende anonieme getuigenis van een ex-piloot over de interne keuken was volgens de Ier de spreekwoordelijke druppel. “Als je met een gerust geweten je eigen bemanning niet eens meer kan buiten pesten zonder dat ze voor de camera gaan zitten janken, hoeft het voor mij niet meer.”

“Bij Ryanair zoeken we steeds naar het ideale evenwicht tussen lage prijzen en groeiende ergernis bij onze passagiers en dit kan er waarschijnlijk ook nog wel bij,” aldus de flamboyante tycoon.

Verwacht wordt dat het merendeel van de passagiers voldoende geconditioneerd is om ook deze maatregel zonder al te veel weerstand te zullen slikken. “Tja, uiteindelijk bouwt het bedrijf gewoon verder op de groeiende automatisering binnen de luchtvaartindustrie,” postte een frequent flyer op sociale media. “Passagiers checken zichzelf al jaren in. Dan kunnen we evengoed onze eigen bagage in het laadruim sleuren en zorgen dat het vliegtuig op Ibiza of Gran Canaria geraakt. Ze maken wel een videootje ofzo. Opstijgen, gas geven en de fucking schroothandel in één stuk terug op het tarmac krijgen. Hoe moeilijk kan het zijn?”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten