wo 22 mei 2024

OCMW Antwerpen: ‘Mensen moeten kiezen. Sociale fraude plegen of bruin zijn, maar niet allebei’

STAD – Niet langer zal de Antwerpenaar sociaal misbruik moeten dulden, klinkt het bij het stedelijk OCMW-bestuur. Zo plant voorzitter Fons Duchateau (N-VA) met privé-onderzoekers samen te werken om allochtone stedelingen die een uitkering genieten te screenen op hun buitenlands vermogen. Van discriminatie en stigmatisering wil de man echter niet weten. “Ik denk dat we als stad al redelijk en ruimdenkend genoeg zijn. Wie in de toekomst nog chronisch misbruik wil blijven maken van ons sociaal vangnet, heeft geen reden om zich aan zijn exotische roots vast te klampen. Dat is van twee walletjes eten en kan uiteraard niet.”

Duchateaus woorden waren nog niet koud of sociale media liepen over van boze reacties langs linkerkant. “Het is een regelrechte schande,” vindt sp.a-kopstuk Tom Meeuws. “Fiscale achterpoortjes zoeken en de staat lekker bij de kloten pakken is zo Belgisch als de straat oud is. Dit is net het teken dat onze Turkse en Marokkaanse vrienden zich eindelijk beginnen te integreren!” De Antwerpse socialist belooft alvast te blijven protesteren tot hij iemand vindt die überhaupt een zier om zijn standpunten geeft.

‘Allochtoon zijn is een vrije keuze, en dat is prima,’ vindt Duchateau, ‘maar als je dan ook nog eens om geld gaat staan schreeuwen, wordt het wel een beetje te bont.’

Ondertussen schiet burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn partijgenoot te hulp en sust de toppoliticus de gemoederen: “Men moet weer van een mug een olifant maken. Voor de ruime meerderheid van de potentiële fraudeurs zal er weinig of niets veranderen. Het bankwezen, de (middel)grote industrieel en uiteraard ons eigen politieke establishment kan zich ongemoeid blijven verrijken op de kap van de werkende mens. En dan nog durft men beweren dat wij het op iedereen gemunt hebben.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten