do 18 april 2024

Merkel zoekt Jamaicanen om nieuwe Duitse regering te vormen

BUITENPARKING  De Duitse stembusslag laat bondskanselier Angela Merkel en haar centrumrechtse regeringskartel CDU/CSU in een moeilijke positie. Terwijl haar socialistische coalitiepartners van de SPD zwaar inboeten, klimt het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland over het hele land op naar de derde positie. Merkels enige realistische route naar een nieuwe regering is een zogenaamde Jamaicaanse coalitie, waarbij de Duitse matrone op zoek moet gaan naar een handvol rasechte Jamaicanen om de boel mee draaiende te houden. Het wordt afwachten hoeveel Caraïbische eilandbewoners Merkel überhaupt kan overtuigen om mee in de aartsmoeilijke formatiegesprekken te stappen.

Experts zijn het er roerend over eens dat ‘Mutti Merkel’ best een ‘rasta-randje’ aan haar immer ernstige imago kan gebruiken, al blijft het afwachten hoeveel Jamaicanen ze uiteindelijk in haar nieuwe regering krijgt en aan welke voorwaarden.

Het was uittredend minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel (SPD) die vannacht in allerijl op een privévlucht richting Kingston werd gezet om een delegatie Jamaicanen bij elkaar te ronselen. “Dat wordt een moeilijke maar nodige opdracht,” kwam Open VLD-politicus Karel De Gucht aan de VRT-nieuwsdienst vertellen. “Iedereen weet dat Angela Merkel in nauwe schoentjes zit en dat het cynisme vooral in Oost-Duitsland de kiezer naar de extremen duwt. Tja, wat lijkt er dan beter dan de uitgesproken sereniteit en natuurlijke chill die de hele reggae-subcultuur met zich meebrengt? Met een paar lekker wietpuffende ska-broeders aan haar zijde kan ze weer volop de rol van harde tante op zich nemen terwijl ook de geitenwollensokduitser zich weer adequaat vertegenwoordigd voelt. We zullen zien wat het geeft.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten