di 23 april 2024

Jordy gaat naar Pukkelpop: “Blijft moeilijk kiezen tussen oemts oemts en boenke boenke”

BINNENPARKING – Terwijl duizenden tentsletjes, tuinstoelhippies en andere Limburgers zich opmaken voor een alweer spetterende Pukkelpop-editie, loopt ook het programma aardig vol, hetgeen altijd weer voor hartverscheurende keuzes zorgt bij de fervente muziekliefhebbers. Zo zullen bezoekers vanaf donderdag uit maar liefst acht podia kunnen kiezen. Woensdagavond begint het feestje al in de Boiler Room, Booth en Dance Hall. Daar begint voor nieuweling Jordy D. (19) uit Peer dan ook meteen het dilemma.

“Het wordt mijn eerste keer Pukkelpop. Ik heb er zo lang naar uitgekeken en wil er absoluut het maximum uithalen. Woensdagavond ga ik meteen tot vier uur ‘s ochtends de wei op, waar ik hoop te genieten van een divers aanbod aan kwalitatieve, hoogstaande live sets met rijke, complexe melodieën verpakt in een relevante, maatschappijkritische boodschap voor cultureel onderbouwde adolescenten als mezelf. Het zal niet makkelijk worden telkens de juiste act te vinden om tegen een paar honderd beats per minute los te gaan tot ik mijn eigen bakkes niet meer voel. Persoonlijk begin ik liever met een wat diepere psjiew psjiew vibe en dan graviteer ik gebruikelijk naar een meer uitgesproken doef doef sound naargelang de avond vordert. Het blijft altijd wel moeilijk kiezen, maar dat is nu eenmaal het lot van de meerwaardezoeker.”

Ieder jaar biedt Pukkelpop haar vele bezoekers een gepast platform hun innerlijke imbeciel volledig los te laten.

Organisator Chokri Mahassine (57) is alvast optimistisch over het diverse aanbod dat het succes van het festival schijnt te onderstrepen. “We krijgen natuurlijk nog wel een excentrieke minderheid aan mensen binnen die effectief voor muziek komen en proberen de massa dan ook zo ver mogelijk uit hun buurt te houden terwijl ze rustig knikkend en kettingrokend van Mac DeMarco of Gruppo di Pawlowski staan te genieten. Het garanderen van een constante stroom oorverdovende, neurotisch repetitieve oergeluiden in de andere danstenten is dan ook essentieel. We willen er evenzeer zijn voor de talloze zielen die de volle vier dagen gewoon lekker met gelijkgestemden op reetharde drum ‘n bass en commerciële derivaten van het elektronische genre komen hengsten en van gitaren noch daglicht willen weten. Keuze is alles. Daar staan we voor. Enfin, aan iedereen een fijn festival toegewenst!”

Vanaf vanavond loopt ook de Boiler Room tot in de vroege uurtjes weer vol met muzikale fijnproevers.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten