do 18 april 2024

Verdachte festivalgangers mogen Tomorrowland niet binnen

BINNENPARKING – Veiligheid voor alles, moet het security-personeel van Tomorrowland gedacht hebben, toen een groep bezoekers aan de ingang werd tegengehouden. Het massafestival opende vanavond opnieuw de deuren voor een tweede weekend vol feestgedruis, al lijkt niet iedereen even welkom. Het zou gaan om een twintigtal personen “van middelbare leeftijd en afkomstig uit het Brusselse”, bevestigt de lokale politie, die tussen beide moest komen en de geweigerde festivalgangers van het terrein escorteerde.

“Niets of niemand geraakt onopgemerkt voorbij onze security,” maakt de organisatie van het festival zich sterk. “Iedereen gelijk voor de wet!”

Wat precies fout is gegaan blijft nog onduidelijk, al lijkt het erop dat het allegaartje, aangevoerd door een “Franstalige man van rond de veertig”, op de beruchte zwarte lijst moet zijn terechtgekomen waarmee de ordediensten preventief verdachte individuen van het festivalterrein proberen te weren. Het geval doet daarbij uiteraard denken aan de 38 tickethouders die eerder al niet welkom werden verklaard om obscure veiligheidsredenen. “Veel meer kunnen we voorlopig niet prijsgeven,” aldus de commissaris. “Al wat we kunnen zeggen is dat het om een reeks verdachte personen gaat die duidelijk niet op een muziekfestival thuishoorden. Wat deze mensen hier dan ook kwamen zoeken, blijft ons een raadsel. De veiligheidsmedewerkers hebben er goed aan gedaan hen opzij te houden voor een intensieve screening en zodra wij kunnen determineren of deze individuen al dan niet een bedreiging vormen voor de samenleving, volgt er meer uitleg. Dank u.”

“Ik ken Jan Jambon,” protesteerde één van de aangehouden sujetten luidkeels tegen de politie. “En ik BEN Jan Jambon,” viel zijn kompaan naar verluid meteen in.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten