za 15 juni 2024

Poolse loodgieter repareert gat in begroting “voor weinige geld en in de zwart”

BINNENPARKING – Gisterennacht bereikte de federale coalitiepartners hun langverwachte zomerakkoord over de begroting en het aanzwengelen van de nog steeds kwakkelende economische groei. Zo hervormt de regering Michel haar fiscale beleid en gaat de vennootschapsbelasting fors omlaag. Geen goed nieuws voor het nationale begrotingstekort, dat dit jaar om en bij de 2 procent blijft bengelen. Om daar eindelijk wat aan te doen, hebben de regeringsleiders beslist een speciale en “betaalbare” vakman te laten opdraven om “dat dekselse gat” nu voor eens en altijd te dichten.

Volgens premier Michel was het minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) die de loodgieter warm aanbeval na verbouwingswerken aan diens villa in Brasschaat.

“Uiteraard wil deze regering de economie een duwtje in de rug geven zonder daarbij de gewone burger pijn te doen,” kondigde een vermoeide maar duidelijk opgewekte Charles Michel (MR) vanmiddag aan bij de voorstelling van het akkoord. “En wij beseffen maar al te goed dat ons harde saneringsbeleid ons niet altijd in dank wordt afgenomen. Daarom hebben de betrokken ministers en ikzelf geopteerd om niet langer met lede ogen toe te kijken en een specialist in te huren om het gapende gat in onze jaarlijkse cashflow professioneel op te smukken. Wij verwachten loodgieter Wojciech ieder moment.”

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt garandeerde de pers dat het aanwerven van “dergelijke speciale hulp in het zwart” geen gewoonte mag worden voor een fiscaal strikte regering als de zijne, maar dat “als iedereen nu gewoon effe zijn smoel houdt”, het geen problemen hoeft te geven.

Reeds een half uurtje later kwam het witte busje met Poolse nummerplaten de Wetstraat ingereden. Gewapend met een gereedschapskistje en een Engelse sleutel in beide handen, schuifelde de man glimlachend onze eerste minister tegemoet. “Mijn vriend, ik maak gat is geen probleem. Wij regelen later. Mijn broer hij doet papieren is geen probleem. U veel camera’s hier. U grote meneer. Wojciech helpen u nog groter zonder schulden is geen probleem.” De regering hoopt dat als de man goed doorwerkt, het gat tegen het einde van de zomer volledig gedicht zal zijn.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten