di 23 april 2024

Aangehouden vrouw in boerkini blijkt omvergewaaide Quechua-tent

BINNENPARKING – Dagjestoeristen aan het strand van Oostende werden vanochtend opgeschrikt toen een klein relletje uitbrak en de lokale politie werd opgetrommeld. Mats Verspille, een jongetje van elf uit Turnhout, liep een paar meter voor zijn ouders uit op de zeedijk en kwam in paniek terug gerend nadat hij een verdachte figuur op het strand had gezien. “Mama, papa, een madam in boerkini!” wees de alerte knaap richting het verschijnsel, zo’n dertig meter verderop aan de vloedlijn. Vastberaden zelf niet in te grijpen en op veilig te spelen, belde vader Peter (42) meteen de ordediensten, die binnen het kwartier ter plekke stonden om de vrouw in te rekenen. Ondertussen is duidelijk geworden dat het niet om een zonnebadende moslima gaat, maar wel een zogenaamde tweesecondentent voor drie personen die vanop een nabijgelegen kampeerplaats was overgewaaid.

De treffende gelijkenis tussen een onschuldige uitklaptent en een weerbarstig symbool van genderongelijkheid zette de Oostendse zeedijk even in rep en roer.

“We zijn hoe dan ook trots op onze zoon,” vertelt mama Griet (38) opgelucht. “Tegenwoordig weet je maar nooit wat voor dreigingen er om de hoek schuilen. Ze zullen weer zeggen dat de mensen overdrijven, maar het moet altijd eerst te laat zijn vooraleer er naar ons geluisterd wordt. Het is toch waar?” Ook de papa van Mats heeft niets dan lof voor de spoedige reactie van zijn kleine telg. “Buiten veiligheid gaat het natuurlijk ook om een morele kwestie. Onze westerse democratie is inherent incompatibel met de systematische onderdrukking van de vrouw, en daarom is het perfect oké voor ons om te zeggen wat die halalwijven al dan niet mogen aantrekken. Trouwens, wat heb je aan een vrije maatschappij als je hier niet eens van een beetje sideboob kunt komen genieten? Daar hebben onze voorouders hun leven voor gegeven, nondedju!”

Als het aan de kleine Mats ligt, blijven onze stranden gespaard van ongewenste elementen. Verwacht wordt dat de jongen persoonlijke felicitaties van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in ontvangst zal mogen nemen voor zijn “realisme en verantwoordelijkheidszin”.

Intussen heeft een woordvoerder van de lokale politie de tijd genomen strandgangers gerust te stellen dat een potentiële crisis is afgewend. “Gelukkig hebben we gênante taferelen als in Frankrijk kunnen vermijden en kan alles weer gewoon zijn gangetje gaan. Wel blijven we mensen ten stelligste aanraden ook tijdens hun vakantie goed op te letten en elk verdacht individu of gebeuren meteen te melden. Wij danken u voor uw begrip.” Daaraan voegde de agent nog snel toe dat de eigenaars hun tent spoedig kunnen komen afhalen, “zodra de inspecteur zijn ondervragingen heeft afgerond en dat kutding weer bij elkaar geplooid krijgt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten