ma 27 mei 2024

Terroristen dreigen bier Gentse Feesten te vervangen door Heineken

BINNENPARKING – Vandaag gaan de Gentse Feesten opnieuw van start en gedurende tien dagen zal de binnenstad van de Oost-Vlaamse hoofdplaats weer krioelen van feestgangers, dagjestoeristen en culturele meerwaardezoekers. Dat brengt uiteraard een hoop logistieke en veiligheidsgerelateerde uitdagingen met zich mee, weet men ook bij de federale politie en Stad Gent. Tot overmaat van ramp kreeg de organisatie vanmorgen een wel heel verontrustende videoboodschap binnen, waarop een zelfverklaarde jihadist ermee dreigt “al het bier aan te lengen met of zelfs volledig te vervangen door Heineken.” Terwijl de inlichtingendiensten zich buigen over de authenticiteit van de video en identiteit van de mogelijke terrorist, overweegt het stadsbestuur “uitsluitend indien noodzakelijk” het hele evenement af te blazen.

Een gemaskerde jihadist dreigt ermee de hele Gentse Feesten in het water te laten vallen.

De gemaskerde jongeman beloofde wraak te zullen nemen voor de toenemende aanvallen op Islamitische Staat in het Midden-Oosten. “Als jullie denken dat dat heidense kutfeest van jullie zomaar onverstoord kan plaatsvinden terwijl onze broeders en zusters in Syrië en Irak sterven, denk dan maar wat anders. De volgende keer dat jullie er een fris pintje Jupiler bestellen of wat er ook aan haram gerstenat getapt wordt, weet dan goed dat ik de vaten verwisseld heb met Hollands pisbier. Moge Allah zijn toorn op jullie neerspuwen!”

“De schade die dat Hollands kutbier [Heineken, red.] wereldwijd al aangericht heeft, maakt ons des te vastberaden dit hier niet te laten gebeuren,” verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon tijdens het middagjournaal op VTM.
Burgemeester Daniël Termont (sp.a) wil zich alvast niet laten intimideren en hoopt het grote volksfeest te kunnen laten doorgaan. “Dit is gruwelijk. Voor de zoveelste keer zien we met wat voor beesten we te maken hebben. Onze bourgondische tradities zomaar door het slijk halen. Maar als die falafelvreter denkt de Gentenaars te kunnen intimideren heeft die wat anders voor. Vraag dat maar aan Tottenham! Er zal meer voor nodig zijn om mij straks van de eerste rij bij Johan Verminnen te houden.” Ook de ordediensten proberen inmiddels de ongerustheid bij de ontelbare bezoekers te sussen en raden aan de eerste dagen van het festival “het misschien bij een paar colaatjes of desnoods een paar flessen cava te houden, vooraleer de situatie volledig veilig verklaard is.”

De Stad Gent heeft inmiddels beslist ook de gekende Kolderbrigade van stal te halen om te helpen toezien dat verdachte subjecten “met hun fikken van onze drank blijven.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten