wo 12 juni 2024

Er is duidelijk iets mis met deze prent uit Suske en Wiske, maar de blote tetten zijn uitstekend gelukt

FLAUWE KULTUUR – Er scheelt duidelijk iets aan de gelekte prent uit de vernieuwde Suske en Wiske die ondertussen viraal verspreid wordt en zelfs het journaal haalde, al hebben zowel sociologen als literaire critici er voorlopig het raden naar. Ook de gehele redactie van Het beleg heeft er zich de hele nacht over gebogen, maar kwam niet verder dan het fraaie koppel blote tieten van zeegodin Mami Wata, die de vorm van een sensuele zeemeermin aanneemt.

“Het klopt dat we met de vertrouwde verhalen van Sus en Wis toch een andere richting uit wilden,” bevestigde Ruth Van Ammel van Standaard Uitgeverij reeds aan Het Nieuwsblad, “en de naakte boezem is een gedurfde keuze waar we volledig achter staan. Maar toch hebben we er nog iets extra in gestoken, een klein detail dat een waardig eerbetoon moet geven aan de lange Belgische striptraditie – denk aan Kuifje en Nero – en de manier waarop we in het Westen al zo lang naar de wereld kijken. We hebben het subtiel gehouden dus benieuwd of iemand het ziet.”

De moderne Suske en Wiske sturen een subtiele knipoog naar hun beroemde collega’s. Toch blijkt niemand voorlopig door te hebben hoe ze dat doen.

Zelfs op de VTM-nieuwsdienst blijven journalisten met de handen in het haar zitten. “We hebben Danny [Verstraeten, red.] nog proberen overtuigen te wachten tot we precies wisten wat er ons zo overduidelijk had moeten opvallen,” vertelt een nieuwsmedewerker, “maar we kennen hem ondertussen. Hij is en blijft een superprofessioneel topanker met een neus voor brandende actuele kwesties, en zeg nu zelf, wat kan er belangrijker zijn dan een riante voorgevel in een jeugdstripreeks? Enfin, als iemand het ziet, mogen ze altijd de redactie bellen. Tot dan houd ik de prent nog wel op mijn bureau.”

“Blote tetten in Suske en Wiske? Als kritisch journalist moet je oog durven hebben voor dat soort controversiële details,” aldus een apetrotse Dany Verstraeten.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

 1. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit misplaatst sarcasme is. Ik geef jullie de Kans om toe te geven dat dit misplaatst sarcasme is, grijp ze aub…. Wat mis is met deze strip is zo gigantisch overduidelijk dat in de blote borsten niet eens opgemerkt had… #nomoremonkeybusiness

  • Echt, Sofie? Ik bedoel: serieus, Sofie?

   Voor hen die geen sarcasmeradar hebben:
   Toen ik dit onderwerp op het (VRT)journaal zag, ging het over “eerste keer blote borsten in S&W” en dacht ik gelijk: is dàt wat jullie opvalt en shoqueert in deze prent, nieuwsredactie? En dit is wat dit artikel op een komische noot aan de kaak stelt.

   Dus: sarcasme? Jazeker! Misplaatst? Waarom?

Een reactie achterlaten