za 15 juni 2024

“Zooo groot” zijn de ballen van Benoît Lutgen dus

BINNENPARKING – Na lang speculeren lijkt er eindelijk een duidelijk antwoord te komen op één van de meest gestelde vragen in de binnenlandse politiek, namelijk “Hoe groot zijn de ballen van cdH-voorzitter Benoît Lutgen nu precies?” De topman van de Franstalige christendemocraten trok onverwacht de stekker uit de regionale coalities en weigert nog verder met de door schandalen geteisterde PS in zee te gaan. Na eerst Publifin en recentelijk Samusocial vindt de anders diplomatische politicus duidelijk dat het tijd is om zijn gewicht in de schaal te leggen. En dat gewicht kan blijkbaar tellen.

“Een krachtig gebaar,” vindt onder andere politicoloog Carl Devos, “waarmee Lutgen duidelijk laat zien dat de omvang van zijn genitaliën niet te onderschatten valt. Sinds de Waalse communicatie-expert zo’n twintig jaar geleden zijn intrede maakte in de nationale politiek, bleef het voor velen moeilijk inschatten wat voor vlees men in de kuip had. Wel, ik moet zeggen, als je zo’n joekels in je gezicht geswaffeld krijgt, zul je het geweten hebben.”

Politieke experts reageren verrast en hadden de edele delen van Lutgen duidelijk bescheidener ingeschat, zoals Carl Devos in 2014 nog illustreerde.

Lutgen, die ondertussen een oproep deed aan MR, Ecolo en Défi om samen in Brussel en Wallonië de handen in elkaar te slaan, reageert zelf bescheiden, maar zelfbewust: “Het was helemaal mijn bedoeling niet zo maar eventjes mijn – toegegeven, niet al te kleine – zaadknikkers op tafel te zwieren, maar genoeg is genoeg. Als mijnheer Magnette en de zijnen denken dat ze jolig met mijn kloten kunnen blijven spelen, gaan ze toch ferme keepershandschoenen mogen aantrekken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten