ma 27 mei 2024

Stadsbestuur lanceert nieuwe app en raadt bestuurders aan “gewoon slim uit Antwerpen te blijven”

STAD – Het is zo ver. De fel besproken ‘knip’ op Leien werd gisterennacht gezet om cruciale werken aan en onder het Operaplein en de Franklin Rooseveltplaats te vervolledigen. Terwijl het bang afwachten blijft in hoeverre de onderbreking van de verkeersader voor extra verkeershinder zal zorgen, lanceert Stad Antwerpen een nieuwe en naar eigen zeggen “verbeterde” app om het omgeleide verkeer in goede banen te leiden. Ook past het haar advies om “slim naar Antwerpen” te reizen lichtjes aan en worden bewoners, pendelaars en bezoekers simpelweg aangeraden “best gewoon eventjes weg te blijven tot we wat verder staan.”

De nieuwe, verbeterde app vervangt de “Slim naar Antwerpen”-campagne die nu wat voorbarig in de vuilbak belandt.

Bij wijze van weerwoord op de groeiende kritiek die de stad recentelijk kreeg te verwerken inzage de mobiliteitskwestie, lijkt bevoegd schepen Koen Kennis (N-VA) nu aan te sturen op een “misschien toch meer realistische en pragmatische benadering.” Ook liet het kabinet van burgemeester Bart De Wever om kwart voor vier ‘s ochtends een korte verklaring publiceren waarin de anders onvermurwbare burgervader schoorvoetend toegeeft “nu ook weer niet voor 100% overtuigd te zijn dat de stad perfect voorbereid is op het waarschijnlijke pandemonium dat iedere halve gare met een gram logisch denkvermogen eigenlijk van mijlenver had kunnen zien aankomen. Maar bon, als ze denken dat ze het beter kunnen, is dat brute pech.”

Bezorgde burgers kunnen bij een studiebureau ingehuurd door Koen Kennis suggesties komen inkijken om de verkeersellende “creatief” te omzeilen.

De oppositie blijkt alvast niet onder de indruk van de haarspeldbocht die het stadsbestuur “zo maar even door de publieke strot denkt te rammen”, om het met de woorden van Groen-politicus Wouter Van Besien te zeggen. “Begrijp me niet verkeerd,” vertelde de voormalige districtsvoorzitter van Borgerhout aan de redactie,” hoe minder auto’s de lucht in onze stad komen verzieken, hoe beter. Maar ik weet niet of de toon van deze nieuwe campagne het warme en ontvankelijke imago van Antwerpen voldoende recht aandoet. Straks krijgt onze mooie stad nog een slechte naam in Vlaanderen. Dat mag nu toch echt niet gebeuren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten