ma 27 mei 2024

Antwerpse politie beschermt democratische burgerrechten door wietrokende komiek aan te houden

STAD – Meer dan ooit staan onze verworven democratische burgervrijheden onder vuur. Dat moet men bij de recherche van lokale politie Antwerpen gedacht hebben toen het afgelopen vrijdag bij cannabisvereniging vzw Trekt Uw Plant binnenviel, kweekapparatuur in beslag nam en drie personen arresteerde, waaronder komiek Manu Moreau (34 of toch ergens in die buurt). Daarmee zetten de ordediensten het agressieve drugsbeleid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) onverminderd verder. Die verdedigt inmiddels de aanhoudingen en hoopt hiermee de “individuele vrijheden van de brave burger” te vrijwaren van ernstige dreigingen als “wietrokende hippies, dealende kleurlingen en – Heer behoede ons – ongure types met een andere mening.”

De politie confisqueerde vrijdag de wietplantjes van Trekt Uw Plant en hoopt tegen de voorleiding van de verdachten nog “juist genoeg” bewijsmateriaal over te houden.

De cannabisclub, die ijvert voor legalisatie van marihuana en een gemeenschappelijke plantage opereert, kwam al eerder in aanraking met het gerecht, maar werd telkens in beroep vrijgesproken. “Dat was een slag in het gezicht van justitie en de principes van de Verlichting,” verklaart een woordvoerder van de lokale politie. “Het is niet omdat een ministeriële richtlijn uit 2005 beperkt persoonlijk gebruik uitdrukkelijk decriminaliseert en de verantwoordelijkheid bij de burger legt, dat wij dat dan maar oké moeten vinden. Waar blijft ons fundamenteel recht om buitensporig op te treden tegen volwassen burgers die ervoor kiezen om in hun privésfeer verantwoorde hoeveelheden softdrugs te consumeren? Ons beleid blijft dan ook consequent: Wij geen seks, niemand seks.”

De politie beroept zich op haar fundamentele zelfbeschikkingsrecht om de ministeriële richtlijn aan haar laars te lappen.

De actie kreeg reeds volledige steun vanuit het stadsbestuur, dat een duidelijk harde lijn inneemt tegen elke vorm van druggebruik. “De brave Antwerpenaar moet weten dat hij veilig is van andersdenkenden,” bevestigde Bart De Wever in een korte persverklaring. “De hardwerkende burger hoeft het niet te pikken dat zogenaamde ‘vrije geesten’ buiten zijn zicht en ver weg van zijn kinderen geestverruimende walmen liggen op te hoesten. Daarbij, hoe nauwer de geest, hoe makkelijker we de vrijheid ervan kunnen garanderen.” Ook van beschuldigingen van ‘racial profiling‘ wil De Wever niet weten. “Het feit dat de komiek in kwestie van gemengde etnische achtergrond is, heeft hier niets mee te maken. Iedereen is voor mij gelijk. Trouwens, ik heb vernomen dat de man maar voor een kwart niet-blank is, dus de andere 75% van hem had gewoon beter moeten weten. Punt.”

Volgens insiders verklaarde de Antwerpse burgemeester de totale oorlog aan alle vormen van softdrugs na één keer van een joint te hebben gerookt en er naar eigen zeggen “fameus scheef op te zijn gegaan.”
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten