zo 23 juni 2024

VIJF en RTL lanceren nieuwe reality-show ‘Frustration Island’

PARKING – Goed nieuws voor televisieverslaafd Vlaanderen en Nederland. Commerciële zenders VIJF en RTL 5 maakten vandaag bekend met een nieuw reality-concept op de proppen te komen. De show, die ‘Frustration Island’ zal heten, moet een spin-off worden van het succesvolle Temptation Island en geeft het grote publiek een unieke kijk op de dagdagelijkse sleur en werkstress van tien willekeurig gekozen vrijwilligers die op een Thais paradijselijk eiland worden gedropt en zware overuren moeten draaien om hun absurde papierwinkel af te krijgen tegen onredelijke deadlines. “Het wordt een knaller,” tweet Nederlander Rick Brandsteder, die samen met Annelien Coorevits na Temptation mogelijk ook de spin-off zal presenteren.

Annelien Coorevits en Rick Brandsteder presenteren mogelijk de spin-off na het enorme succes van Temptation Island.

“Het idee is zo briljant dat we zelf amper begrijpen hoe we er niet eerder op zijn gekomen,” klinkt het bij productiehuis Zodiak Belgium, dat zijn schouders onder het nieuwe programma zal zetten. “Mensen willen authentieke televisie, met echte mensen die echte, herkenbare levens leiden. Tja, wat is er nu echter en authentieker dan een hele dag naar je kloten krijgen door een werkgever die geen zeer om je emotionele welzijn geeft, terwijl je zelf onvermijdelijk uitgeblust langs de afgrond van depressie en burn-out wankelt? We nemen dezelfde dilemma-formule van Temptation en gieten die in een nieuw jasje. Onze deelnemers, gaande van stagiairs tot middenkaderpersoneel zullen constant keuzes moeten maken, tussen hun opstapelende e-mails beantwoorden en eindeloze meetings waar toch geen hol beslist wordt. Allemaal tevergeefs, natuurlijk. Om het extra pijnlijk te maken vliegen we die sukkels dan ook naar een prachtig tropisch eiland, waar ze absoluut geen tijd zullen hebben om van die exotische setting te genieten. Stress verzekerd!”

Ook werkt het productiehuis naar verluidt reeds aan een reality-reeks over doodnormale burgers die volledig mentaal ten onder gaan aan de stress van de kerstdagen. “Er is niets krachtiger dan je publiek een authentieke kijkervaring aanbieden,” vertelt de woordvoerder van Zodiak Belgium. “Daar maak je per slot van rekening televisie voor.”
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten