zo 23 juni 2024

Geert Wilders wil met Nederland uit zonnestelsel stappen

PARKING – Over acht dagen is het zover. Dan trekken miljoenen Nederlanders naar de stembus voor de langverwachte Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de peilingen lijkt het een nek-aan-nekrace te worden tussen de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie van premier Mark Rutte en de rechts-populistische Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de PVV überhaupt aan de macht zal komen en een monstercoalitie tegen Wilders zich aandient, blijft de flamboyante politicus voor ophef zorgen. Niet alleen wil de partijleider de invloed van de islam inperken en met Nederland uit de Europese Unie stappen, maar ondertussen moeten ook meer drastische maatregelen zoals een “eventueel vertrek uit het zonnestelsel” bespreekbaar worden, vertelde een geanimeerde Wilders gisterenavond aan de pers.

Nexit 2.0

“De kiezer moet weten dat het ons menens is,” liet de PVV-topman optekenen tijdens een speciale persconferentie. “Iedereen weet dat wij ons zo snel mogelijk willen bevrijden van de verstikkende tentakels van de Europese bureaucratie, die niet alleen een desastreus economisch beleid dicteert, maar ook nog eens de poorten wagenwijd openzet voor salafistisch uitschot en minderbegaafde luiwammesen uit alle hoeken van de wereld, en dan vooral uit die veredelde zandrepublieken in het Midden-Oosten. Daar is de Nederlandse kiezer nu helemaal klaar mee. Hoe sneller wij ons van Brussel losmaken, hoe beter wij ons tegen de islamisering en totale tyfusisering van dit prachtige land kunnen wapenen.”

Gesterkt door een koppositie in de peilingen en het momentum gecreëerd door het succes van de rechts-populistische campagnes achter Brexit en Donald Trump, besluit de PVV nu nog een stap verder te gaan, kondigde de topman aan. “Maar waarom daar stoppen? Laat ons die denkpiste verder exploreren en de logische lijn gewoon doortrekken. Zelfs al scheiden wij ons af van de Europese twijfeldictatuur zal Nederland kwetsbaar blijven, al was het maar door onze schitterende geografische ligging. Het zou ronduit naïef zijn om te geloven dat we dan plots niet meer overstelpt zullen worden door crapuleuze illegalen en irritante hasjtoeristen. Daarom kiezen wij ervoor onze verantwoordelijkheid te nemen en eisen wij een bindend referendum om met Nederland niet alleen Europa, maar indien nodig ineens de planeet en het zonnestelsel te kunnen verlaten. Genoeg halve maatregelen. Alleen een consequent beleid kan dit land weer groots maken!”

Verdeelde reacties

Zoals verwacht kunnen de uitspraken van Wilders wederom op felle kritiek rekenen, al schijnt dat de meer toegewijde supporters allerminst te deren. “Die man heb gelijk,” vindt Henny Schoensmeer (55) uit het Noord-Brabantse Achtereind. “Nederland dat moet weer van ons worden. Dat falafeltuig sijpelt hier maar binnen en in Brussel heb men stront in de ogen. Ik heb altijd gezegd dat ik Wilders tot in de uithoeken van het universum zal volgen en op 15 maart sta ik vierkant achter hem!” Ook Willeke Leeuwenkuijl (37) uit Noordeloos in Zuid-Holland sprak haar steun uit voor een interstellaire uitstap: “Ik begrijp niet dat het zo lang geduurd heeft vooraleer een grote partij tot die conclusie komt. Dat is nu al miljarden jaren dat wij ons dag- en nachtritme, seizoenscyclus en zwaartekracht zomaar laten bepalen door een totalitaire gasbal hier maar liefst 150 miljoen kilometer vandaan. Alsof het Nederlandse volk dat allemaal zelf niet kan uitmaken. En dan heb je nog die mogelijk bewoonde planeten die ze me daar ontdekt hebben wat verderop. Ja, met het opendeurbeleid dat ze tegenwoordig voeren mag ik er niet aan denken wat voor kosmisch uitschot hier morgen om een uitkering staat te bedelen. Hup, gewoon onze eigen Voyager bouwen en opkrassen voor het te laat is.”

De onbemande ruimtesonde Voyager 1 verliet in augustus 2012 het zonnestelsel. Wil Geert Wilders straks dat voorbeeld volgen?

Tegelijkertijd stuit het verregaande voorstel van Wilders op scepsis bij de andere partijen, die een “concreet” en “werkbaar stappenplan” eisen vooraleer een dergelijke beslissing aan de kiezer kan voorgelegd worden. Wel proberen de verschillende partijleiders een mogelijke uitstap aan hun kiesprogramma te toetsen. In lijn met de progressief-liberale visie van zijn partij Democraten 66 suggereert fractieleider Alexander Pechtold dat “elke Nederlander maar voor zichzelf moet kunnen uitmaken of zij of hij zich al dan niet tijdelijk of op permanente basis uit onze vertrouwde interplanetaire habitat wenst te begeven.” Voor Attje Kuiken van de Partij van de Arbeid lijkt het dan weer “onwaarschijnlijk roekeloos een dergelijk radicale stap te zetten alvorens eerst in nabijgelegen stelsels zoals Proxima en Alpha Centauri voor menswaardige en betaalbare woongelegenheid te zorgen.” De Staatkundig Gereformeerde Partij van Maarten van Leeuwen wil dan weer geld vrijmaken voor een soort “automatische ruimtekruiser of ARK waarmee we een jong, heteroseksueel koppel uit elk dorp uit de bijbelgordel alvast voorop kunnen sturen voor mocht Gods creatie hier op aarde onherroepelijk naar de kloten gaan.”

Premier Rutte ziet het voorstel van Wilders alvast niet zitten

Tot slot maant zittend premier Mark Rutte aan tot kalmte en wil de VVD-politicus niet te hard van stapel lopen. “Dit is de typische retoriek van een oproerkraaier. Voor de zoveelste keer komt de PVV met een simplistische oplossing voor een reeks complexe problemen. Ja hoor, wij begrijpen dat vele Nederlanders zich nietig en genegeerd voelen in dit reusachtige planetenstelsel, dat zij geen invloed uitoefenen op de andere lichamen om ons heen en dat zij zich opgesloten voelen in een vaste baan rond de zon zonder uitweg. Maar een uitstap zou ons net zwakker maken en minder weerbaar tegen galactische marktfluctuaties en onvoorzienbare diplomatieke conflicten met onbekende beschavingsvormen. Laat ons maar gewoon normaal doen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten