di 16 april 2024

Mechelaars bouwen bescheiden kolossus voor ‘beste burgemeester’ Somers

PARKING – Het is inmiddels een week geleden dat Mechels burgervader Bart Somers (Open VLD) werd gebombardeerd tot beste burgemeester ter wereld. Hij streek de prestigieuze World Mayor Prize 2016 op voor de transformatie die de stad onder zijn beleid doormaakte. Somers nodigde alle stedelingen uit voor een traktatie en zag zijn populariteit alleen maar bevestigd in de enthousiaste respons van jong en oud. Als tegenprestatie plannen de Mechelaars nu een “gepast eerbetoon” aan hun geliefde laureaat in de vorm van een “bescheiden kolossusbeeld” pal in het midden van de Grote Markt.

“Het is een kleine geste voor een groot man,” vertelt woordvoerdster Greet Van Oosterwyck van het Gezamenlijke Comité Veiligheid, Financiën en Volstrekt Onnozele Zaken. “Dat is eigenlijk allemaal heel snel gegaan. Reacties zoals ‘geef die man een standbeeld’ en ‘Bart, ik wil je kinderen’ verschenen spontaan op sociale media en konden op veel bijval rekenen. Van het één komt het ander en voor je het weet ligt er een petitie voor je neus met 20,000 handtekeningen en nauwkeurige plannen voor een zeker niet al te exuberant stenen beeld van 52 meter hoog, toevallig de leeftijd van mijnheer Somers. Die zijn bij dezen goedgekeurd.”

mechelen kolossus2.png
Met een niet overdreven hoogte van 52 meter zal het beeld hommage brengen aan de nog jonge burgemeester en met de beide handen zal het op totaal niet hautaine wijze de hand reiken aan ‘probleemsteden’ Antwerpen en Brussel

De burgemeester zelf reageert nuchter op het hele initiatief. “Och ja, het is altijd leuk om krediet te krijgen, maar ik hecht er weinig belang aan. Deze mooie accolade is voor alle Mechelaars en bewijst dat ons weliswaar eigenzinnige beleid vruchten afwerpt. Als liberaal moet je je eigen koers durven varen. Links wil altijd maar iedereen knuffelen en lekker hip zijn, terwijl rechts gewoon keihard op iedereen zijn bakkes wil slaan die zich niet aan de regels houdt. Om zeker te zijn proberen we dan ook consequent beide te doen. En dat werkt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten