wo 12 juni 2024

Ook Premier Michel jongleert met buitenambtelijke functies: “Ik sta al een jaar aan het hoofd van jong gezin”

PARKING  Eerder deze week deelde de publieke verontwaardiging over lucratieve mandaten en adviseursposten fikse klappen uit aan het imago van Gentse politici Tom Balthazar (sp.a), Christophe Peeters (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA). Het ziet er echter niet naar uit dat de storm snel zal gaan liggen en in alle hoeken van het land riskeren verkozenen mee door het slijk gehaald te worden. Als symbolische daad komt nu niemand minder dan eerste minister Charles Michel (MR) naar voren met de bekentenis dat ook hij “nu reeds een jaar” zijn prominent politiek ambt combineert met een “leidinggevende rol binnen een jong gezin van bescheiden grootte.” Met die verklaring hoopt de premier de oppositie een stap voor te blijven en zijn politieke geloofwaardigheid intact te houden.

In een korte verklaring vertelde de premier hoe hij naast zijn premierschap “mee aan het hoofd” staat van een gezin, dat iets meer dan een jaar geleden een groei van 50% optekende na de geboorte van een dochter, Jeanne. De premier benadrukt wel dat het in de realiteit om een “eerder adviserende dan puur leidinggevende rol” gaat en dat de “dagdagelijkse operaties” voornamelijk onder de bevoegdheid van zijn partner Amélie Derbaudrenghien (35) vallen. Verder blijft de premier actief als burgemeester van Waver en is hij vader van zoon Maximilien, het product van een “vorige samenwerking”. Zolang zijn huidige verbintenissen “geen hinder veroorzaken” aan het hoofdambt, lijkt Michel niet van plan ze op te geven, klinkt het.

michel
Premier Michel met buitenambtelijke partner Amélie Derbaudrenghien

“Ik ben van plan open kaart te spelen met het Belgische volk,” rondde de premier af. “Het is niet de bedoeling dat de burgers de indruk krijgen dat hun leiders zich simpelweg bedienen met disproportionele vergoedingen en de scheiding tussen politiek en de privésfeer zomaar aan hun laars lappen. Daarom kies ik ervoor uit eigen beweging mijn activiteiten buiten het premierschap openbaar te maken. Bij dezen hoop ik dan ook dat wij deze zaak kunnen laten rusten. Wat het financiële aspect van mijn gezinsleven betreft, dat gaat jullie uiteraard geen zak aan. “

Baldarch & Gust Licht

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten