ma 27 mei 2024

Assad scherp voor België: “Alleen een amateur ziet niet wie de Mol op VIER is”

PARKING – Syrisch president Bashar al-Assad stond eerder deze week verrassend een interview toe aan een team VRT-reporters. Daarin uitte de omstreden leider stevige kritiek op Europa en ons land. Voornamelijk het Belgische antiterreurbeleid moest er aan geloven, al lijkt die vermeende onkunde volgens hem geen toeval. “Wij zien hier allemaal wat voor onzin jullie daar op televisie opvoeren. Ik bedoel, ik heb twee minuten naar De Mol zitten kijken en ik wist meteen wie de verrader was. En jullie maar eindeloos op Facebook speculeren van ‘is het Jolien…? Is het Bertrand…?’ Sorry, maar ik vind dat schrijnend. Geen wonder dat jullie pussystaatje geen deftige vuist kan maken tegen afvalligen als IS. Ik had die saboteur al lang ontmaskerd en in Saydnaya (de controversiële gevangenis waarin het regime jarenlang ontelbare rebellen heeft gefolterd en vermoord, red.) gestoken. Hop, klaar ermee en allemaal gewoon lekker Temptation Island kijken.”

assad-net
Ook premier Michel kon tijdens zijn bezoek aan Israël op felle kritiek rekenen van Benjamin Netanyahu: “Vorig jaar wist IEDEREEN in Jeruzalem dat Gilles de Mol was. Zijn jullie nu echt zo blind? Ik ben het niet altijd eens met mijnheer Assad, maar nu trapt hij toch echt wel een open deur in.”

“Ja, een makkelijk interview was het niet, maar toch blijft het op zich een gul gebaar,” geeft journalist Jens Franssen, die Assad even mocht interviewen, inmiddels toe. “Zeker als je ziet hoe druk die man heeft met het systematisch uitroeien van zijn eigen bevolking. Organiseer als modern politiek leider vandaag de dag nog maar eens een fatsoenlijke genocide. Dat vergt tussen al het handjes schudden en lintjes knippen best wat planning. En dan de pers nog te woord moeten staan. Of je het nu op zich al dan niet ethisch eens bent met verregaande folter- en massamoordpraktijken, je moet het hem nageven. Die gast heeft echt wel zijn shit together.”

Gust Licht

 

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten