do 18 april 2024

N-VA toont in memo hoe leden over Donald Trump best kop in het zand kunnen steken

STAD/PARKING – Het is nog maar twee weken sinds de intrede van Donald Trump als Amerikaans president en het politieke landschap lijkt verdeelder dan ooit over de controversiële retoriek en beleidskeuzes van de nieuwe regering. Onder andere de beslissing om een tijdelijke immigratiestop uit moslimlanden in het Midden Oosten in te voeren en mogelijk zelfs troepen naar Mexico te sturen schieten bij velen in het verkeerde keelgat. Ook bij ons heerst voornamelijk onzekerheid over hoe best met Trump om te gaan, al sprak extreemrechtse partij Vlaams Belang reeds haar enthousiaste steun uit voor de spraakmakende politicus. Uit een gelekte memo blijkt nu dat regeringspartij N-VA duidelijk verveeld zit met de kwestie. Bij de memo, ondertussen gepubliceerd door De Standaard, zit een handleiding waarbij de partij haar leden duidelijk wil helpen “vakkundig en consequent de kop in het zand te steken.”

“Het is niet de bedoeling om onze achterban te les gaan spellen,” zegt woordvoerder Joachim Pohlmann. “Maar we merken dat de linkse media opnieuw een stok zoeken om de hond te slaan en onze trouwe leden haast dwingen een kant te kiezen bij  het beleid van de nieuwe Amerikaanse president. Alsof het plots de taak is van de grootste regeringspartij om zich uit te spreken over iets pietluttigs als de potentiële impact van de machtigste staat ter wereld op het globale welzijn van de planeet. Ik denk dat wij wel wat beters te doen hebben dan.”

kop-in-zand
Tientallen N-VA leden profiteerden eerder vandaag van het relatief zachte winterweer om hun officiële partijvisie over het beleid van Donald Trump op het strand van Koksijde te etaleren.

Met de bijgevoegde instructiehandleiding raadt de partij haar meer dan 40.000 leden aan voor een “veilige, verantwoorde en vakkundige” methode te kiezen mochten zij ervoor opteren hun “kop in het zand te steken” tot de controverse overwaait of de wereld eenvoudig “gewend” geraakt aan de uitspattingen van de regering-Trump. “Wat we aanraden is een eenvoudige ‘graaf en duik’ methode, waarbij het hoofd niet te diep zit om te ademen, maar waarbij men duidelijk niet in staat is kritische vragen omtrent de geopolitieke implicaties van een quasi-fascistisch Amerikaans regime te beantwoorden,” legt Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts uit in een demonstratievideo. “Wij hopen dat dit maar om een tijdelijke ingreep gaat en dat wij snel verder kunnen met de orde van de dag.”

nva3.png
Links: Minister Weyts geeft het goede voorbeeld en graaft alvast zijn eigen put. Rechts: Partijvoorzitter Bart De Wever probeert nog bovengronds het hoofd achter de rechterarm te verbergen en de aandacht van zich af te leiden.

Ook partijvoorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever liet zich geënerveerd uit over het lek: “Typisch weer dat men met de vinger naar ons komt wijzen. Heeft de media nu echt niets beters te doen dan de machtigste partij van het land voortdurend in de gaten te blijven houden? Ik vind het overigens stuitend dat het hele debat weer gekaapt wordt door extreemlinkse buzz words als ‘democratie’ en ‘scheiding der machten’. Zo geef je een nieuwe regering natuurlijk geen centimeter ruimte een fris beleid te voeren. Triestig.”

nva2
De partij hoopt met haar nieuwe campagne een ‘duidelijke’ en ‘consequente’ communicatie naar de buitenwereld te voeren.

Baldarch

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten