ma 27 mei 2024

Ingesloten koppel overleeft nieuwjaarsweekend op sushi en Netflix

STAD – Het lijkt wel een scenario uit een obscure horrorfilm. Jij en je partner zitten argeloos in je nieuwe appartement op oudejaarsavond tot je plots beseft dat de voordeur vergrendeld zit. Dat overkwam Odion De Graeve (32) en Penelope Winter-Conincx (28), een doodnormaal en onpretentieus koppel uit Zurenborg. Het stel had eergisteren plannen om vrienden over de vloer te krijgen en samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten, maar toen sloeg het noodlot toe. Een nieuw beveiligingssysteem had de buitendeur van de flat op dubbel slot gelegd en mogelijk konden de nietsvermoedende bewoners de code niet meer recupereren. Ook gisteren zaten beiden een hele dag vast, tot ze vanochtend door de brandweer werden verlost. Ondertussen bevestigen de hulpdiensten dat het jonge koppel twee dagen lang noodgedwongen heeft overleefd op huisgemaakte sushi van bij supermarktketen Carrefour en het kijkaanbod van streamingservice Netflix. De jonge man werd naar het ziekenhuis gevoerd en verkeert momenteel nog in shock. Ook zijn vriendin wordt nauwgezet opgevolgd en krijgt psychologische begeleiding.

Oudjaar wordt nachtmerrie

“Dit blijft natuurlijk één van de gruwelscenario’s die je als hulpverlener hoopt nooit te hoeven meemaken,” verklaarde commandant François Lightuyt van brandweerzone Antwerpen/Zwijndrecht aan de pers. “Het koppel kon gelukkig op tijd gelokaliseerd en geëvacueerd worden. Ons team heeft uiterst professioneel gehandeld en hier is zeker een erger drama voorkomen. Wel kan ik u verzekeren dat wij hier taferelen van acute verveling aangetroffen hebben die niemand zou moeten zien. Wij vragen u dan ook vriendelijk om binnen niet te filmen of foto’s te maken. Waarvoor dank.”

firemansms0411_468x366
Een duidelijk geëmotioneerde brandweerman probeert de verschrikking te vatten

De vrienden van het koppel werden reeds ondervraagd en deelden hun relaas ook met onze reporter: “Het was inderdaad de bedoeling dat we met z’n allen samen zouden chillen en lekker sushi eten. Niet per se om nieuwjaar te vieren, want dat vonden we allemaal maar wat te mainstream. Gewoon een conventioneel avondje onder vrienden. Beetje Bloghaus of Cowpunk luisteren. Ukuleleetje erbij. Wat Wes Anderson of Jim Jarmusch streamen en polaroids trekken van vergeten groenten. Je weet wel, the usual.”

Maar dat draaide dus faliekant verkeerd uit, wisten de totaal niet omhooggevallen jongeren te vertellen: #Ja, we geraakten dus niet binnen. Odion en Penelope hadden net een nieuwe code gekregen voor hun automatisch slot, maar hadden deze nergens opgeschreven. Dat zou nogal mainstream zijn geweest. Na een half uurtje hebben we onze plannen dan maar gewijzigd en in Noorderlicht op de A-Tower wonton koningskrab en consommé van duif gaan eten. Want ja, je kan toch moeilijk als een bezetene op die deur staan bonken en achter hulp gaan zoeken? Dat is zo mainstream. Kunnen jullie dit citaat trouwens tussen hashes zetten in plaats van dubbele aanhalingstekens? Beetje mainstream anders.#

Traumatische afloop

Ondertussen zijn de hulpdiensten een reconstructie van de feiten begonnen die voor meer opheldering moet zorgen. Daar wordt ook een traumapsycholoog bijgehaald om de emotionele schade in te schatten: “Hoe je het ook draait of keert, deze mensen moeten door een hel zijn gegaan,” analyseert Tom de Mizère van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). “Als je een avondje onder vrienden hebt gepland en je blijft met z’n tweeën voor meer dan dertig uur op mekaar toegewezen, beeld je dan maar eens in hoe snel je raakt uitgepraat. Nu, maar goed dat het koppel nog een lopend abonnement op Netflix had, maar laat ons eerlijk zijn, als ik Breaking BadHouse of Cards en Orange is the New Black voor de achtste keer moest zitten bingewatchen, zou ik mezelf door een fucking raam gooien. Dit getuigt van een ongelooflijke overlevingsdrang.” Ook voedingsexpert Tanya Stockskens werpt haar licht op de gebeurtenissen: “Wat een geluk enerzijds dat er voldoende voedselvoorraad aanwezig was. Maar iedereen weet natuurlijk dat sushi alleen kakelvers te vreten is. Ja, een california roll blijft doorgaans na een dag perfect eetbaar, maar zelfs de beste sashimi en nigiri zijn tegen dan toch beduidend minder lekker. Dit is mensonwaardig.”

 

RECON.png
Professionele acteurs werden ingezet om de mensonwaardige taferelen te reconstrueren

Burgemeester Bart De Wever stuurde zijn steunbetuigingen naar het koppel, wenste hen een spoedig herstel en beloofde alles in het werk te zullen stellen om soortgelijke drama’s in de toekomst te helpen voorkomen: “We mogen als stad absoluut niet klagen over incidenten met oudjaar, maar dan hoor je zo’n dingen. Ik wens dit mijn ergste vijand niet toe. Maar ja, ik krijg dan ook persoonlijk het schijt van rauwe vis.”

Gust Licht & Villanus

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten