ma 27 mei 2024

Carine Goossens: “Ik voel me eindelijk compleet na mijn operatie”

Op populaire aanvraag trekt Het beleg van Antwerpen langs gevierde stadscoryfeeën voor een informele babbel. Deze keer komt onze reporter op de koffie bij actrice Carine Goossens (63).

 

Het beleg van Antwerpen: Carine, je ziet er euh… schitterend uit. Hoe voel je je?

Carine Goossens: Ik heb mij zelden beter gevoeld. Dat meen ik.

Het beleg: Het nieuws van je ‘transformatie’ kwam nogal onverwacht, zelfs bij je grootste fans. Hoe wil je dat aan hen uitleggen?

Goossens: Ik heb steeds geprobeerd privé en werk gescheiden te houden. Oké, als je een beetje een bekende smoel hebt, is dat niet altijd even makkelijk, maar ik maak me geen zorgen wat de publieke reactie betreft.

Het beleg: Doe je hier toch niet wat blasé over, Carry?

Goossens: Carine. Het is Carine.

Het beleg: Excuses. Maar je moet hier toch lang mee rondgelopen hebben?

Goossens: Klopt. Ik heb eigenlijk altijd wat gevangen gevoeld in mijn lichaam en als acteur probeer je dan ook voortdurend je grenzen te verleggen en jezelf te gaan heruitvinden.

Het beleg: Begrijpelijk. Maar als mannelijke acteur ben je dan toch ook consequent in mannenrollen terechtgekomen? Denk maar aan de legendarische Oscar Crucke of Jefke uit ‘Lili en Marleen’. Dat moet je dan toch ook enigszins gefrustreerd hebben?

Goossens: Dat is ook zo. Bij de toenmalige BRT wisten ze goed genoeg dat ik eigenlijk liever Pascalleke of Carmen had vertolkt. Maar ja, ik had zogezegd niet het “juiste profiel”. Ook na mijn overstap naar VTM had ik mijn oog eigenlijk op de rol van Ida (uiteindelijk gespeeld door Simonne Peeters, red.) laten vallen. Onder ons gezegd denk ik dat tv-kijkend Vlaanderen daar misschien ook niet klaar voor was.

Het beleg: Mogen we verwachten dat je je nu dan eindelijk op andere rollen gaat storten?

Goossens: Dat ziet ge van hier. Kan ik mooi weer onderaan de ladder beginnen. Ik blijf schoon dezelfde rollen spelen en dat ze er hun plan mee trekken. Ik sta nog steeds onder contract om decaan Walter De Paepe in ‘Professor T.’ te spelen. Dat die scenarioschrijvers het maar uitzoeken.

Het beleg: Gelijk heb je, Carine. Ik moet echt wel bekennen dat ik enorm veel respect heb voor iemand die zo lang met een geheim en een onderdrukte identiteit heeft rondgelopen. Zelfs in een vooruitstrevende stad als Antwerpen kan dat niet eenvoudig zijn geweest.

Goossens: Dat klopt. (kijkt bedrukt naar de grondIk kom eigenlijk uit Mechelen…

Het beleg: Zoals ik al zei, respect, Carine. Respect.

 

Woedie Ellen

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten