zo 23 juni 2024

Donald Trump stuurt per ongeluk boodschap van hoop en liefde de wereld in

PARKING – De Amerikaanse president-elect Donald Trump zorgde vanochtend nogmaals voor opschudding toen hij vanuit zijn twitteraccount verwarrende en ietwat tegenstrijdige berichten in de ether gooide. Zo postte de omstreden zakenman en politicus eerst nog een tweet waarin hij zijn hoop uitdrukte “een warmer, vriendelijker en inclusiever Amerika te bouwen, rechtvaardig voor allen en respectvol tegenover vrouwen en etnische minderheden.” Een verrassende toon gezien de agressieve, xenofobe en vaak ronduit seksistische houding die Trump tijdens zijn campagne aannam, merkten vrijwel alle grote nieuwsproviders meteen op. Minder dan een uur later stuurde Trump opnieuw een twitterbericht, dit keer van toch minder verzoenende aard en met nadruk op zijn controversiële belofte een muur langs de grens met Mexico op te richten. Overigens gaf hij aan dat zijn tegenstanders maar even goed kunnen “oprotten” als ze het niet met zijn visie eens zijn.

Trump wordt gezien als een meester in het bespelen van sociale media en het internet, al verbrandde de vastgoedmagnaat zich al ettelijke malen aan zijn vaak onconventionele uitspraken. Zo deden tegen het eind van de verkiezingsstrijd geruchten rond de ronde dat zijn eigen campagne hem uit voorzorg de toegang tot zijn twitteraccount had ontzegd. Bovendien krijgt hij sinds zijn verkiezing te kampen met het verwijt reeds op verscheidene campagnebeloftes terug te komen. Ondertussen liet Trump bijvoorbeeld weten niet langer van plan te zijn Hillary Clinton te vervolgen voor fraude naar aanleiding van haar beruchte e-mailschandaal, dit tot groot ongenoegen van zijn enthousiaste achterban. Of dit een zoveelste voorbeeld is van een zogenaamde ‘haarspeldbocht’ in retoriek, wil de man niet gezegd hebben. Zijn team heeft inmiddels al uitgehaald naar de “traditionele media” en beschuldigt hen van het verdraaien van Trumps woorden, en dit “voor de zoveelste keer.”

Het kiezerspubliek zal zelf moeten uitmaken of de kort op elkaar volgende tweets elkaar effectief tegenspreken. U kan ze hieronder alvast zelf nalezen:

 

Baldarch & Villanus

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten