vr 19 april 2024

Iedereen stadsdichter: Marieke Mijdag (27)

De redactie van ‘Het beleg van Antwerpen’ is bijzonder trots op haar dynastie van stadsdichters. Sinds 2003 hebben zij onze fiere stad bezongen, bevangen, verzonnen en wederom behangen. Geïnspireerd door het interactieve gedicht ‘Volksbevraging’ dat huidig laureaat Maarten Inghels (28) onlangs lanceerde teneinde naar onder andere de lyrische gemoedstoestand en persoonlijke achtergrond van het Antwerps lezerspubliek te peilen, trekt onze eigen huispoëet naar gewone Antwerpenaren om hen – al was het maar voor één keer – van het mede-stadsdichterschap te laten genieten.

Deze week laat hij het woord aan Marieke, een 27-jarige inwijkelinge uit Roosendaal, waar ze in een vorig leven werkzaam was als kleuterjuf. Verder houdt ze van fietsen, kweekt ze haar eigen kalebassen en doet ze wekelijks aan zumba.

Dit is haar gedicht.


Meisje

ik maak me klein

knie aan knie strompel ik van de trein

mijn adem gaat op als rook voor me heen

ik ben alleen

alleen en kromgeslagen

het voelt leeg waar warmte was

waar ooit gedachten zaten

iets van tranen

en afscheid

tot jij me ziet lopen

op een kale Keyserlei

en m’n hart openscheurt

met ogen die me raken

en woorden die me breken

hé meisje meisje

mag ik jouw nummer

we gaan samen iets drinken

ik ben goeie gast voor u

dus doe eens gewoon

en geeft mij uw nummer trut

bent gij doof ofzo

wa is dees


Mon Peer

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten