wo 24 juli 2024

Vincent Van Quickenborne gooit denkbeeldige granaat en roept “f*** the police” naar brandende combi: “Die interpretatie is suggestief”

POLITIEK – Federaal justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) lijkt in steeds nauwere schoentjes te staan. Eerder vandaag werd de liberaal op straat gespot naast een politiecombi die in brand was gestoken. De burgemeester van Kortrijk stond er niet alleen vlak naast, maar richtte ook nog eens aanstootgevende uitspraken als “fuck the police” en “burn, motherfucker burn” richting het voertuig, waarna hij met denkbeeldige granaten begon te gooien. “Dit is een suggestieve interpretatie en zegt niets over mij”, houdt de minister voet bij stuk.

Kwatongen zullen wel weer beweren dat ik hier opzettelijk een gebrek aan respect toon voor onze ordediensten”, aldus Van Quickenborne, wiens hemd en kostuum duidelijke rookschade vertonen. “Ik stond daar toevallig in de buurt, maar heb niets van een brand gemerkt. Dat kan toch? Het is een warme dag voor iedereen. Pure perceptie, dit.”

Beelden van het voorval worden voorlopig niet vrijgegeven, maar een anonieme passant getuigde alvast dat de minister “toch zowat het halve oeuvre van hiphopgroep N.W.A. wist te scanderen” en op een bepaald moment zelfs “met een onzichtbare vlammenwerper en een maniakale blik” richting de verkoolde restanten van de patrouillewagen stond te schaterlachen. “Maar ja, dat kan natuurlijk ook gewoon aan mijn interpretatie liggen,” nuanceert diezelfde getuige.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten