do 18 juli 2024

Brussels gezin met vermogen in het buitenland mag toch in gesubsidieerde woning blijven

BINNENPARKING – In de Antwerpse provinciestad Lier verliezen 25 gezinnen hun sociale woning nadat gebleken is dat ze gronden, huizen of appartementen in het buitenland bezitten. Dat zorgt begrijpelijk voor heel wat onrust, al blijkt een Brussels gezin iets meer geluk te hebben.

“Wat we weten is dat het om een gehuwd koppel met vier kinderen gaat”, wil de Sociale Inlichtingendienst alvast kwijt. “Ze hebben door de functie van de vader recht op zeer degelijke accommodatie, gesubsidieerd door de belastingbetaler, maar daarnaast ook nog eens minstens één buitenverblijf, op het Franse eiland Île d’Yeu meer bepaald.”

Minister van Financien en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) geeft aan op de hoogte van het dossier te zijn, maar van uitwijzing wil hij voorlopig niet weten. “We zullen nog moeten bekijken of dit een staartje krijgt, maar. Het spreekt alvast niet in het voordeel van de familie dat ze buitenlandse roots hebben, maar naar het schijnt is de grootvader nog een veel grotere verzamelaar van internationaal vastgoed die op de koop toe nog eens durft klagen over zijn zogezegd veel te lage pensioen. Misschien moeten we daar eerst beginnen voor we een nog werkende huisvader lastig vallen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten