do 18 juli 2024

West-Vlaming eist dat betoog voor Zwarte Piet niet ondertiteld wordt: “Steeds weer die kwetsende stereotypen”

BINNENPARKING – Een West-Vlaming verdedigt de traditionele, volledig geschminkte Zwarte Piet die in Kortrijk ook dit jaar nog zal opgevoerd worden op sociale media. De man begrijpt niet hoe de goedlachse handlanger van Sinterklaas mensen blijft schofferen. In hetzelfde bericht eist hij wel dat als nieuwsmedia zijn fragment overnemen, het “onder geen omstandigheden” ondertiteld wordt. “Ons zo in beeld brengen is vernederend en doet pijn.”

“Wij vragen nu al jaren – wat zeg ik? Decennia! – om binnen Vlaanderen met een beetje respect en waardigheid afgebeeld te worden voor het brede publiek”, gaat de man verder. “Wij zijn volwaardige burgers met een rijke geschiedenis en willen zo behandeld worden. Dat is toch niet te veel gevraagd?”

“Voor jullie daar in Limburg, Antwerpen of Vlaams-Brabant lijkt dat misschien kleinzerig en overdreven, maar jullie beseffen niet hoe hard het kwetst om als bevolkingsgroep standaard op een haast clowneske en achtergestelde manier voorgesteld te worden. Zo groeien ook nieuwe generaties op met datzelfde schadelijke stereotiepe beeld van ons en daar zijn we in 2022 toch een beetje voorbij, dacht ik. Doe geweun nen effort. Merci.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

 1. Natuurlijk zullen ze altijd mij tot de laatste snipper verantwoordelijk stellen voor alles wat fout gaat omdat ik ze heb vertrouwd. En ze ontkennen glashard dat ze me gebruikt hebben, of ze kunnen er ineens niet meer bij. Ik heb de prijs betaald waar ze vetzucht van kregen. Maar de grens lijkt bereikt, dus ze kunnen nu zelf beginnen. Het zal wel een aantal levens kosten, daar kan geen gelijkheid tegenop. Ik had natuurlijk een klein rolletje als goeroe kunnen accepteren voor de doorneukende debielen. Maar daar redden ze het niet mee.

  Degenen die het minst verantwoordelijkheid kennen vragen de meeste garanties van me. De garanties zijn er nu.
  Zoals altijd lag het verraad in de kleinigheden, ik wilde niet kleinzielig doen want dan leren ze nog niks. Maar de enorme omvang keert het tij.
  Ik zag hoe de soldaten in het vizier kwamen en daarna dood neervielen.
  Een positie van belang ambieer ik niet meer, noch erkenning. Daarvoor in de plaats zijn er altijd mensen zoals Hitler die populairder zijn.
  Toen de crisis van 2008 begon begreep ik eerst niet dat de pulp in de media juist daarom toenam.
  Als ze al bang zijn is het voor gezond verstand.
  Wat we in Oekraïne zien is dezelfde soort zigeuneropstand die al lang geleden begon.

 2. Ik kreeg weer een voorstel.

  Maître ya,
  Ik ben nog steeds betrokken bij het Spaanse woordenboek.
  Ik begin nu met het opnemen van de Nederlandse vertaling voor alle woorden.
  Kun je me alstublieft vertellen welke denominatie ik moet gebruiken?
  Nederlands = holandés of flamenco.
  Als het in Nederland niet slecht klinkt, wil ik flamenco gebruiken, want daar hoort ook Vlaanderen bij.
  Trouwens, hoe gaat het met je.

  X

  Flamenco?
  Nederlands is standaard ook voor Vlaanderen.
  Ik begrijp dat je racisme wil vermijden.
  Ik heb misschien geen tijd om alle e-mails te beantwoorden.
  Bovendien kun je beter niet rotzooien met oude conflicten die uit de Spaanse tijd stammen.
  We hebben in dit gebied nu wel zo’n 7 officiële talen.
  Ook in Oekraïne werden ze op die manier geholpen.
  Zoals overal is de keuzevrijheid dat iedereen alleen zijn eigen taal spreekt en tegen zichzelf praat.
  In Vlaanderen zit de angst voor de Spanjaarden wel dieper.

  Hij had eerder een project om heel Spaans Zuid-Amerika bij de EU te betrekken.
  Ik antwoordde dat ik bezig ben met het beëindigen van de EU.
  Eerder waren ze van plan om Spaans verplicht te stellen in Californië.
  Ik zei dat ik bezig ben met Trump om een muur langs de Mexicaanse grens te bouwen.

  Maître ya

  • Hij wilde ook de Joden terug in Spanje.
   Eerder kreeg ik voorstellen uit meerdere hoeken, omdat Sinterklaas uit Spanje of Turkije of zo zou komen, om heel Europa Turks te maken. Ze zijn zelf hard doorgegaan.
   Ik zei nog noem het allemaal racisten hier.

  • Hij woonde een tijdje in Barcelona, waar hij zich als Spanjaard gediscrimineerd voelde. Een burgeroorlog dreigde. Ik kon het maar net voorkomen. Hieruit verklaar ik zijn soort interesse.

 3. Op reis.
  Als je na alle vakanties de wereld rond 1 moment het bewustzijn van de meester minimaal ervaart is de rest niets meer waard. Maar, daarom maak je al die reizen toch waar je trouwens je romantiek en je verantwoordelijkheidsgevoel aan ontleende naar de buitenlanders: een leven, met alle erkenning op de vleugels van illusie, weg.
  De erkenning aan Einstein die je toegeeft dat 1 + 1 inderdaad 2 is, is geen compliment. Je kunt alles kopiëren, dat is geen kennis maar zelfvernietiging.
  Francis Bacon zei al dat de zonden die mensen uiterlijk begaan niet het gevaarlijkst zijn, maar die naar een dieper niveau zijn ingezonken waar ze onbewust zijn geworden.
  We zijn nu een paar duizend jaar door de ervaring van idealisme gegaan, de held, de leider enz. om onze aspiratie te bevorderen naar iets hogers maar daarmee zijn we dat nog niet zelf, integendeel is zelfkennis nog moeilijker geworden. Vooral na de film waarmee we in de volslagen illusie onze enige huidige redders vervolgen.
  Veel van de helden werden ontleend aan Christus, en offerden zichzelf op. Een gevaarlijk idee van de democratie die daarom de hele geschiedenis opnieuw schrijft, is dat het alleen maar egoïsme was. Een nog gevaarlijker idee is dat de helden van weleer ontleend zijn aan de filmindustrie, en de Griekse filosofen plagiaat plegen op internet.
  Dit is wat is bedoeld met de eersten zullen de laatsten zijn. Veel mensen kunnen het werkelijke, oorspronkelijke (= alternatieve) nieuws dus niet aan.

Een reactie achterlaten