vr 19 juli 2024

CD&V wil vondelingenschuif vergroten zodat Wouter Beke erin past

POLITIEK – Als het van CD&V afhangt, worden de vondelingenschuiven in ons land een pak groter, tot wel twee meter lengte. Waarom dat precies moet gebeuren wil het partijbestuur niet kwijt, al heeft het volgens intimi te maken met een verlangen om van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke af te geraken.

“Jullie hebben het niet van mij, maar [voorzitter Joachim, nvdr.] Coens is al het hele land afgereden op zoek naar een geschikte plek om Wouter in alle discretie achter te kunnen laten”, vernamen we reeds van een anonieme bron binnen de partij. “Zodat een eerlijke vinder hem aantreft en toch een kans geeft op een nieuw leven, liefst ver weg van de politiek en nog veel verder van de christendemocratie. Maar een volwassen man krijg je nooit door zo’n gleuf heen, tenzij je hem eerst in stukken hakt en dat gaat misschien wat ver.”

Volgens andere bronnen zou Coens al geprobeerd hebben om Beke voor de partijbureaus van N-VA en Open VLD te leggen, maar daar zou men deuren en ramen “onmiddellijk gebarricadeerd” hebben en spontaan geroepen hebben “dat er niemand thuis was”.

Weet u wat wél in zo’n schuif past? Het boek Kust mijn gluten van onze redacteur, te verkrijgen via deze link!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

 1. Van de week kwam ik Klaas tegen, hij vertelde me over exorcisme, hij zei dat de duivel bij hem uitgedreven was. Beetje apart wel, maar hij zei het draait om geleidelijke programmering waardoor je bezeten wordt.
  Hij vroeg me wat socialisme is.
  Ik zei socialisme betekent dat bepaalde voorzieningen centraal door de staat geleverd moeten worden. Zo niet dan is de enige weg EU (slim-slim) en globalisering, die wordt gedicteerd door multinationals. (Bijvoorbeeld onderwijs, openbaar vervoer, en gezondheidszorg worden geliberaliseerd: dat is de sleutel tot corona.) De democratie is vervangen door geloof. Hierin is het gevaarlijkst de digitalisering van geld. Het ver dienen wordt belangrijker dan de dienst.
  Ik vertelde later over relationship en association, veel relaties bestaan door een gemeenschappelijk idool of ideaal, bijvoorbeeld pop, film- of voetbalster waarmee je wordt vergeleken en waardoor je rating wordt bepaald, dit is associatie. Relatie is realiteren, en de relatie is zoek.
  Het vervolg op christendom is eigenlijk socialisme. Maar dat is de weg kwijt door mondiale ambitie.
  Het alternatief is liefdadigheid en dat is meestal narcisme.
  De vondeling ligt in het verlengde hiervan.

Een reactie achterlaten