do 30 maart 2023

Vlaamse overheid belooft bodemvervuiling te onderzoeken door eigenhandig kop in het zand te steken

POLITIEK – Er heerst een flinke voorzichtigheid bij de Vlaamse overheid na de ontdekking van PFOS-vervuiling in de bodem rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Hoewel de aard en ernst van de zaak nog niet algeheel duidelijk is, belooft de regering daar snel werk van te maken en een “verregaand” bodemonderzoek te starten door eigenhandig de kop in het zand te steken. “Of om welke grondsoort het ook gaat”, maakt de regering-Jambon zich sterk.

“De mensen verdienen de waarheid en die gaan wij zoeken waar ze te vinden valt”, garanderen coalitiepartners N-VA, Open VLD en CD&V te midden van een potentieel pollutieschandaal. “Al is het wel wat voorbarig om meteen met onderzoekscommissies en publiek inkijkbare milieurapporten te beginnen zwaaien. Nee, dat allemaal is niet nodig. Hier gaan we zelf wel met het hoofd eerst tot op de bodem, al kunnen we natuurlijk niet uitsluiten dat we voor de rest van de legislatuur in die hoogst ongemakkelijke positie moeten blijven steken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: