vr 19 juli 2024

Miljardair ontroerd door steun liberalen: “Ik identificeer mij inderdaad als middenklasse”

POLITIEK – Zowel MR als Open VLD weigeren aan het belastingvoordeel voor wie een tweede (of derde) woning vergaart te tornen. Dat willen ze vermijden om vooral de middenklasse te ontzien, klinkt het. “Niet iedereen die een veelvoud aan huizen kan kopen is rijk”, voegde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez daar nog aan toe. Daar is miljardair Jean-Yves R. (44) uit Ukkel heel blij mee. “Ik identificeer mij al heel mijn leven als middenklasse.”

“Dit raakt mij”, gaat de steenrijke erfgenaam van een riant familiefortuin verder. “Jammer hoe we nog steeds zo in hokjes denken. Alsof mijn gigantische kapitaal bepaalt in welke klasse ik thuishoor. Dat is echt verstikkend en zo passé.”

Jean-Yves voelt zich niet alleen gesterkt door de woorden van Bouchez, maar ook door steun binnen de eigen entourage. “Bij de Rotary wemelt het gelukkig van de mensen die geen boodschap hebben aan dat soort vooroordelen. Zo ken ik zeker vier vastgoedgiganten die meteen een Aston Martin of drie zouden inwisselen om gewoon eens niet als een walgelijk decadente, wereldvreemde megalomaan te worden bekeken, gewoon omdat ze half België bezitten. Kom op, we kunnen als maatschappij echt wel beter dan dit.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. In Duitsland worden de laatste nazimisdadigers of hun secretaresses terechtgesteld terwijl het corona fascisme bloeit.
    Laten we goed nadenken want de gesettelde burgers komen er NOOIT vanaf. En de genade van dood is dood zal ook niet bestaan. De moraal zal gewijzigd zijn ook na deze crisis en het geheugen van het misbruik zal nooit verdwijnen.
    Als er twee rivalen zijn en de een vermoordt de ander en neemt diens identiteit aan, dan is een catastrofe verzekerd.
    Zij die dit lezen worden ontzien.

Een reactie achterlaten