vr 19 juli 2024

Stad Brugge begrijpt niet waarom iedereen plots naar lichtfestival wil komen terwijl er voor de rest geen kloten te doen valt

BINNENPARKING – Het Brugse stadsbestuur en de lokale politie zitten met de handen in het haar. Zowel rond de binnenstad als in de historische kern is het momenteel over de koppen lopen voor de tweede editie van het lichtfestival Wintergloed. De straten staan vol met auto’s van bezoekers en aan elke lichtinstallatie is het aanschuiven. En dat terwijl overal in het land strenge coronaregels gelden. Toch begrijpt de stad niet hoe een dergelijk zeldzaam evenement “in hemelsnaam” zo’n volk kon trekken.

“Dit slaat werkelijk op niets”, klaagt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Je lanceert tijdens een mild herfstweekend een langverwacht, gratis lichtspektakel in de beroemdste binnenstad van Vlaanderen, terwijl er over het hele land geen hol te beleven valt en plots lopen de straten mysterieus vol. Hoe is het mogelijk? Du jamais vu, dit.”

Ook de organisatie haalt de schouders op. “Als we tijdens de hele coronaperiode iets hebben geleerd is het toch dat je altijd op het gezond verstand van de mensen kunt rekenen? Zeer vreemd dat de sociaal en cultureel uitgehongerde Vlaming niet spontaan in proportioneel slim gedoseerde aantallen naar dit lichtpuntje in de duisternis zou komen afzakken. Tja. Sommige dingen vallen blijkbaar niet te voorspellen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Een korte onderbreking voor de top 5.
  De rijkste mensen ter wereld.
  Elon Musk staat nu op de 2e plaats.
  Ook hebben we er nu als voorzien een Fransman bij.

  1. Jeff Bezos
  2. Elon Musk
  3. Bill Gates
  4. Bernard Arnault
  5. Mark Zuckerberg

  • Er moet wel bij gezegd worden dat Bill Gates veel geld uitgeeft voor de gezondheid.
   Wat wil ik hiermee zeggen? De gezondheidszorg is in goede handen.
   Corona: nadat een vaccin in de VS werd gevonden zijn de beurzen direct omhoog geveerd.

Een reactie achterlaten