do 18 juli 2024

Overlegcomité verplicht elke fuif om straks ‘Africa’ van Toto te draaien: “Anders is het allemaal voor niks geweest”

POLITIEK – Het Overlegcomité kondigde vandaag opnieuw verregaande versoepelingen aan. Zo vallen vanaf 1 september alle coronamaatregelen voor de horeca weg en mag er op feestjes weer zorgeloos gedanst worden. Toch voegt het orgaan aan die laatste herwonnen vrijheid een kleine voetnoot toe: “Alleen op voorwaarde dat elke fuif minstens een keer ‘Africa’ van Toto draait. En dat iedereen er zwaar op los gehet. Anders is het allemaal voor niks geweest.”

“We hebben lang afgezien en het is tijd om onze samenleving weer op te bouwen”, knikte premier Alexander De Croo (Open VLD) een coronavermoeide bevolking toe. “Dat begrijpen wij. En ik denk dat we meer sfeer en vreugde willen dan we vroeger kenden. Laat iedereen dus maar vrolijk meekwelen op die heerlijke klassieker uit 1982. Gisteren een topschijf. Vandaag een topschijf. Voor altijd een topschijf.”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trad de premier bij en benadrukte dat “geen enkele scouts- of chirofuif, trouwfeest of nachtclub de danst ontspringt. Time to bless the rains down in Africa, bitches.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Persoonlijk denk ik dat corona nooit meer weg gaat net zomin als dit soort liedjes die het hele politieke klimaat beheersen.
    Wat me is opgevallen is dat mensen die er prat op gaan over Jezus heen te zijn gekomen zich des te harder uitsloven om hem te evenaren dan wel te overstijgen in liefdadigheid. Ook ik heb wel gedacht dat het bescheidenheid was in plaats van de onmatige eigenliefde die net als die stomme deuntjes die je niet meer uit je kop krijgt, tot overmaat van ramp is gemondialiseerd.

  2. Het is net een Amerikaanse vrouw die altijd spontaan is en liefde zoekt, maar als ze, zoals het geval is, het niet krijgt volgens haar stramien je vervloekt en gelijk met je beste vriend in bed ligt. Zo is ook de hele Amerikaanse politiek, maar daar draait het om de ‘bondgenoten’. Ik las ook dat Don Quichot het minst gelezen is in de VS.

Een reactie achterlaten