vr 19 juli 2024

Werknemers Vaticaan zijn mondkapjes beu: “We zien er plots heel onnozel uit”

BUITENPARKING – Er hangt een gespannen sfeer in het Vaticaan. Steeds meer werknemers, waaronder hooggeplaatste geestelijken zien het niet meer zitten om hun mondmasker tijdens ceremoniële verplichtingen te dragen. “Niet dat we het virus niet ernstig nemen”, luidt het protest. “Maar je ziet er plots zo dwaas uit met zo’n ding voor je mond.”

“Ik sta nu al veertig jaar in dit vak en nog nooit heb ik me zo zelfbewust moeten voelen over mijn voorkomen”, biecht een Romeinse priester op, terwijl hij zijn dieppaarse kazuifel met fel glimmende kruistekens aantrekt. “Dit is een ernstig beroep, en met zo’n stoffen lap voor je gezicht verlies je dan ook meteen alle geloofwaardigheid.”

Paus Franciscus wil niets van de bedenkingen weten en heeft inmiddels aangekondigd dat medewerkers die zich niet aan de mondmaskerplicht houden zich aan “ernstige en reële” gevolgen kunnen verwachten, zoals “een eeuwige post-mortem verbanning naar een parallelle onderwereld bevolkt door demonen, schlagerzangers en wielertoeristen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten