do 18 juli 2024

Eerste complottheorieën rond Pukkelpop gaan rond: “Schlagerlobby zit hier achter”

CULTUUR – De kogel is dan toch door de kerk: Pukkelpop gaat ook dit jaar niet door. Duizenden tickethouders, voornamelijk jongeren, reageren ontgoocheld. Opvallend: binnen het uur circuleerden er al enkele creatieve theorieën achter de afzegging, van “Chokri is eigenlijk een weerwolf” tot “de Vlaamse schlagerlobby zit hier achter”.

“Ik ben er zeker van dat hier iets niet klopt”, gaat Bazart-fan Adalyn (16) tekeer in een filmpje op TikTok. “Dat Schlagerfestival aan zee mocht wel doorgaan en wij mogen thuisblijven. Daar zit iets achter. Gewoon De Romeo’s die stikjaloers zijn op Mathieu Terryn. Terecht trouwens! Of Willy Sommers die zelf op Main Stage wilde komen spelen, maar niet mocht. Maar de waarheid komt naar boven en gerechtigheid zal keihard geschieden. Lof joe all! Free Britney!

Ook house-enthousiast Calvin-Vuitton (19) verdenkt zowel de organisatie als de overheid van foul play en stelt zich op een gloednieuw Telegram-kanaal ‘Pukkelwappies’ openlijk vragen bij de ware identiteit van oprichter Chokri Mahassine: “Ik wil niks insemineren [sic] of zo, maar de laatste volle maan van de zomervakantie valt wel toevallig op de zondag van Pukkelpop. En nee, ik zeg niet dat die gast een weerwolf is of zo, maar ik kan toch niet de enige zijn die zich dat plots afvraagt?”

De organisatie van het festival wil voorlopig niet ingaan op de wilde theorieën en geeft aan dat het de komende jaren alvast strenger zal controleren op het gebruik van lachgas en andere verdovende middelen. “De situatie is ernstiger dan we dachten”, klinkt het in Kiewit.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

11 REACTIES

 1. Ik ging vandaag even naar de supermarkt, twee vakkenvullers stonden zich uit te sloven over die oude mensen. Bij de kassa stonden wat vrouwen te schaterlachen die maar niet doorliepen, kennelijk ging het over tien cent meer of minder zoals normaal.
  Wat later zag ik Diego op zijn oude plek. Hij had een relatie gehad met een vrouw die 30 jaar ouder was, onthulde hij me pas.
  Hij had net 60 euro gegeven aan de saxofoniste die er ook weer was geweest, en ze had hem 40 euro teruggegeven, ze wilde niet zo veel zei ze.
  Mogelijk heeft ze hem de vorige keer toch niet door de politie weg laten sturen.
  Ik had haar al gehoord toen ik wat verder zat, en even later kennelijk hem met zijn nieuwe radio, met rap. Toen ik er was werkte de radio niet meer. Hij kon er ook zijn iPhone niet aan opladen.
  Hij vloekte zich een ongeluk.
  Even later kwam er een vrouwtje in een invalidenwagentje, ze vroeg of hij het geld had. Hij had haar beloofd te gaan Chinezen met haar, en hij gaf haar 40 euro mee, hij zei ik ben hier, dus ze zouden het samen daar opeten in plaats van bij de Chinees.
  Recentelijk was hij bestolen door een jongetje van tien, toen hij lag te slapen. Hij slaapt zo vast als een rots, dat is zijn zwakke punt. Een vriend van hem had het geld direct teruggepakt. Maar hij had zich erover opgewonden dat er een limiet is om een zwerver te bestelen.
  Pas geleden heb ik hem op koffie getrakteerd, en er waren gelijk een paar christelijke mensen die ons ieder wat geld gaven.

 2. De Slager komt eraan.
  Bid dat je door mij vernietigd wordt als er toch geen ontkomen aan is, dan komt er misschien nog wat van je terecht. Het is beter karma.
  Onschuldige kinderen bestaan al niet.
  En er is ook een verschil tussen lijzigheid en dialect.

 3. De Pride parade in Boedapest stond in het teken van protest tegen inperking van lgbtq’ers.

  Laten we eerlijk zijn, de thema’s die nu mondiale politiek zijn ontstonden uit roddel en achterklap, kleine afgunst, het moest wel om seks gaan draaien, statuut van de EU voor exhibitionisten zich die toe-eigenden. Ik was er zelf bij.

 4. Noot.

  Ik ben geen tegenstander van lgbtq, er is al zo veel competitie en het lijkt steeds beginnen bij de meisjes. Het kan echter naar twee kanten werken, seksualisering of de-seksualisering. Het blijft iets gemaakts hebben. Net als in het circus of op de kermis.
  Er zit wel humor in. Of misschien is het zoiets als het Israël van de omgekomen homoseksuelen van de Tweede Wereldoorlog.
  Maar het ministerie van vrede was het ministerie van oorlog.
  In zo’n tijd leven we nog.
  Er is ook nog veel discriminatie en die begint meestal bij de donkere buitenlanders die animaler zijn ingesteld, biologisch dus meer politiek correct: op seks uit. Daarmee probeert de staat de bevolking terug te brengen, en we zien bij de Pride parade wie de eerste gegadigden hiervoor zijn; het valt dus alles mee dat ze zo meewerken.
  Het zijn altijd blanken, die een tamelijk rationele inslag hebben ten opzichte van seks.

  • De wetenschap springt erop in.

   Je zou zelfs kunnen spreken van racisme bij de Pride parade.

   Doordat de mentaliteit van blanken en zwarten zo enorm ver uit elkaar ligt hebben ze minder conflicten of inhoudelijke overeenkomsten, ideaal voor een huwelijk.

   Het zou ook opgevat kunnen worden als een protest tegen de uitbuiting van dwergen en andere rariteiten op de kermis.

 5. Niet alleen vervlakt mechanisatie de mens, het ontwikkelt een andere norm waarachter je zogenaamd veilig bent die een ander bewustzijn creëert dat op de langere termijn geritualiseerd wordt in een verharding die ook op het fysiek te lezen is.
  Materialisme en militarisme zijn aan elkaar verwant. We kunnen militarisme in ruimer verband zien.
  De Wereldoorlogen waren geënt op de harde, minerale wereld van staal.
  Door een bepaalde verharding ontstaat de arrogantie die je tegenkomt, ademt en voelt het lichaam niet meer functioneel, en keuzen worden bepaald door een tegengesteld eigenbelang. Hier draait de zelfvernietiging om. Zelfs als we overleven als soort, je komt er moeilijk van af.

Een reactie achterlaten