za 23 september 2023

Europese handbalfederatie ontkent seksisme tegen Noorse speelsters, maar verontschuldigt zich wel bij hun vaders en echtgenoten

SPORT – De sportwereld staat volledig in het teken van de Olympische Spelen in Japan, maar ook in Europa wordt er met argusogen naar het EK strandhandbal gekeken. Daarin riskeert het Noorse vrouwelijke team een boete omdat ze de wel erg korte slipjes weigeren te dragen. Puur seksisme van de Europese federatie, klinkt het alom. Datzelfde orgaan ontkent echter met klem dat het de speelsters als minderwaardig ziet of objectifieert, maar voor de zekerheid verontschuldigt het zich wel “oprecht bij de vaders, echtgenoten en desnoods grote broers van de jongedames in kwestie.”

“We bedoelden hier écht niets mee en begrijpen de commotie niet zo goed”, luidt de verklaring vanuit de hoofdzetel in Wenen. “Maar wij zijn bereid te luisteren naar alle relevante partijen, want het gaat hier per slot van rekening toch om jullie dochters, zussen en vriendinnen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. De onnadenkende eigenwaan van mensen nu zit zo in elkaar dat als ik ze in contact breng met de realiteit ze niet meer weten wie ze zijn.
  Ze zijn te klein voor hun eigenwaarde.
  De verticale bewustzijnsconstitutie van mens en de aarde, wordt overgeslagen.
  De grootste naïevelingen zijn het meest kritisch. Laten we niet denken dat ze rationeel of intelligent zijn, hun maatstaven zijn te klein door gebrek of afwezigheid van zelfonderzoek. De eenheid die gepretendeerd wordt ligt derhalve op een plat, of met een duur woord horizontaal, vlak. Het zijn de debielen. De eenheid van spiritueel soort is altijd verticaal, en stoelt op zelfkennis, daar ligt de beproeving van ieder mens. Daarin gefaald laten ze zich daarom zo gaan in hun fanatisme dat het zoekt naar gelijkheid via de foutieve kleinigheden bij de ander, of bemoeizucht.
  Er is dus een conflict van een bizarre soort tussen eenheid en hiërarchie.
  De aanhangers van de eenheidsfilosofie zien niet dat de eenheid die op politiek, maatschappelijk vlak wordt gezocht almaar vlakker wordt. We zien het aan alle relaties die ontleend zijn aan de mondialisering van de kliekjes op dorpsniveau in modellen van seks, waarbij het semipedofiele type van de getatoeëerde neonazi met een ringetje in zijn oor, met zijn Aziatische (Thaise) kindmeisje steeds meer in is geraakt als officiële politiek.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: