vr 19 juli 2024

De Hugo’s: Schrijvers krijgen kat van VRT, maar mogen zak zelf betalen

BINNENPARKING – Met de introductie van haar gloednieuwe boekenprijzen, de zogenaamde Hugo’s, hoopt de VRT beloftevolle schrijvers een extra duwtje in de rug te geven en het publieke enthousiasme rond lezen weer wat aan te wakkeren. “Dat werd weer eens tijd,” vond ook grote baas Paul Lembrechts, die het groen licht gaf om aanstormend literair talent even in de bloemetjes te zetten en een gratis huisdier op te sturen.

“We smeerden er voor alle zekerheid nog de naam van een alom bekende auteur over en klaar,” klinkt het bij de VRT. “Dat we nog snel een mooi plaatje van de man met een kat konden vinden kwam zeker niet slecht uit.”

“Als grote Vlaamse zender willen we natuurlijk oog hebben voor het culturele erfgoed van morgen,” liet de ex-bankier optekenen. “Dat nemen we dan ook heel serieus. Concreet nodigen we om de zoveel tijd een paar meer of minder bekende schrijvers uit, pakken een paar fotootjes onder de Reyerstoren, schenken wat cavaatjes in en geven die arme sukkels nog snel een kat in een zak mee. Het is en blijft een eenzaam beroep en dan lijkt een beetje dierlijk gezelschap altijd leuk. Om budgettaire redenen vragen we wel om tien cent voor de zak zelf bij te passen. Investeren in cultuur is nodig en zo, maar dat moet verder niet te veel geld gaan kosten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten