zo 3 december 2023

Boodschap farao aan straatarme Egyptenaren ontdekt: “Jullie hebben mijn piramide betaald. Bedankt he!”

WETENSCHAP – Archeologen zijn op een fascinerende inscriptie gestoten, diep verborgen in de wereldbefaamde piramide van Cheops, farao van het oude Egypte zo’n 4.600 jaar geleden. Daarin bedankt de steenrijke monarch zijn straatarme onderdanen en bouwlieden. “Jullie hebben dit bouwwerk toch maar mooi betaald“, zou de vertaling luiden. “Ja bedankt he.”

“Het staat zo een beetje tussen de soep en de scarabeeën, maar het is wel een sterk signaal. Zo zie je maar dat er toen al een zekere harmonie en zelfs respect tussen de absolute toplaag en de enorme, zich kapotwerkende onderklasse moet geweest zijn”, concludeert Egyptoloog Jozef Dekussere na een intensieve analyse van de dankboodschap gebeiteld in hiërogliefen. “Toch knap van die man om eventjes dank u te zeggen voor zo’n absurd decadente uitgave waar de meeste stervelingen alleen maar van kunnen dromen en die eigenlijk totaal geen bijdrage levert aan hun levenskwaliteit. Niet dat ik meteen een directe link naar vandaag zie, maar misschien komt dat nog wel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Het oude Egypte waar enkel de christelijke kopten nog aan herinneren is net als wij ten onder gegaan aan immigratie. Trouwens, enkele van de oudste bouwwerken kwamen tot stand door de magie van geluid. De mechanische westerse wetenschap uitgaande van de zwaartekracht heeft hier geen verstand van.

  2. Zoals de geschiedenis waar de archeologen zich met hun zwaartekracht, onder de grond, in verdiepen niets van enige betekenis oplevert, zo ligt de geschiedenis des te meer in de lucht. De mensen zijn immers geobsedeerd met het graf.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: