do 18 juli 2024

Tom Van Grieken: “Ik ben geen racist, maar totale dominantie van het blanke ras zou wel tof zijn”

POLITIEK – Opnieuw lijkt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken olie op het maatschappelijke vuur te willen gooien met een aantal kleurrijke uitspraken die allicht nog lang zullen nazinderen. In een exclusief interview met De Tijd verzet Van Grieken zich opnieuw tegen aantijgingen van racisme aan het adres van zichzelf en zijn partij. “Wij zijn helemaal geen racisten”, verzekert hij de lezer. “We vinden het alleen maar evident dat het blanke ras de totale en ongefilterde controle over elk aspect van onze maatschappij moet krijgen.”

“Het is typisch voor de linkse leugenpers en dat hoopje marxistisch-salafistische Vivaldi-verraders daar in Brussel om zo’n ongenuanceerd beeld van Vlaams-nationalisten te blijven ophangen”, gaat Van Grieken verder. “Maar niets is minder waar. Wij hebben op zich totaal geen probleem met diversiteit. Je kan niet van iedereen verwachten dat ze blank zijn. Dat zou niet fair of realistisch zijn. Maar is het tegenwoordig als racistisch om te zeggen dat je als blanke Vlaming per definitie meer inspraak, welvaart en moreel-normatieve invloed verdient? Ja, dan laat men ons natuurlijk bijzonder weinig beweegruimte. Dat is duidelijk.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

11 REACTIES

 1. I am a rock-’n-roll star.
  Ze hebben te veel tv gekeken.
  Ik zie die dominante bink weer voor me met zijn petite Aziatische vriendin met tattoo van haar vriend op haar been sjofel doen.
  Racisme was inherent aan de Afrikaanse en Aziatische culturen. Ze hadden dat nooit moeten overnemen of zich erin moeten mengen. Hoe ze nu revanche nemen en zich in vreemde culturen die immers geen enkele eigenwaarde hebben, binnen neuken.
  Traceerpoging gedetecteerd.

  • Je hoeft hiervoor geen vijf jaar antropologie te studeren.
   Het zijn simpele berekeningen hoe deze zaken ontstaan. Eigen wil is heel betrekkelijk.
   Ik heb zelf konijnen gehad.

 2. Ik zag weer wat daklozen. De buitenlanders (of liever buiten-continentalen, anders is het niet belangrijk genoeg voor de Amerikanen) gaan voor een dak boven hun hoofd voor, ze worden geplant. Ze krijgen gelijk een baan die bij ze past om donker te kijken in het controle apparaat.

  • Druk op de ketel.
   ‘Wie niet werkt zal niet eten’ is de basis van de stoere binken van alles wat corruptie is alsmede de hysterie in de economie. Maar omdat ze er niet vanaf komen, zijn ze zo lief.
   Werkten ze maar minder hard om de hele wereld naar de kloten te halen.

 3. Ik was weer onderweg.

  Bij een restaurant droeg een meisje dat ik ergens van kende, ze had een beetje een hang naar luxe, nu een gouden mondkapje (imitatiegoud, mag ik aannemen).
  Zo gaat men om met corona, een andere cultuur is er niet. Op school hebben ze ook geen andere beschaving geleerd.

  De koffie was overal weer een paar cent duurder, of er zit maar de helft in. Hoe chiquer de zaak hoe kleiner het bodempje, en ze hebben zelfs kleinere kopjes gemaakt met embleem van de zaak. Verder dan dat zijn ze niet gekomen in hun denkproces.

  • Dit leven is de laatste kans op aarde.
   Daarna kom je terug als schaap, zoals het in het verleden gebeurde of ga je naar de onderwereld.
   Ik zal niet de mensen helpen die verder dromen over luxe en weelde en zo onbeschoft zijn dat als norm aan te stellen op iedere school. Enkel als ze alles opgeven en als zwerver de straat opgaan of op dat vlak een reëler bestaan kiezen.

Een reactie achterlaten