vr 19 juli 2024

Britten ontdekken nieuwe ironie-variant nu ze half Europa niet meer binnen mogen

BUITENPARKING – Een groep Britse wetenschappers waarschuwt voor een nieuwe ironische variant die sinds kort de kop opsteekt. Volgens de eerste observaties zou het om een ongekende uiting van de gekende spotvorm gaan die zich razendsnel over het hele land verspreidt, nu de Britten uit meer en meer Europese landen geweerd worden. Gelukkig zou de ironie niet van meer schofferende aard moeten zijn en gehoopt wordt dat de ernst van de grap aan het gros van de bevolking – vooral de Brexit-kiezers – volledig zal ontgaan.

“Ironie werkt zoals elke manifestatie van humor”, legt linguïst Anthony McGiggles van de Universiteit van Oxford uit. “Het past zich voortdurend onder nieuwe omstandigheden aan en verandert soms heel snel van vorm of doelwit. Het muteert, zou je bijna kunnen zeggen. En het overstijgt duidelijk ook taalgrenzen, want anders zou dit satirische artikel waarin u mij citeert natuurlijk voor geen meter werken.”

Premier Boris Johnson houdt vanavond nog een persconferentie om de natie toe te spreken. Volgens intimi zal de eerste minister er alles aan doen om deze keer ver weg van alle ironie te blijven. Johnsons blootstelling aan ironie werd hem eerder dit jaar namelijk bijna fataal.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten