do 18 juli 2024

Regering-Jambon kwaad op ‘De Ideale Wereld’: “Voor die ene keer dat we eens geen totale eikels zijn”

POLITIEK – De Vlaamse regering kan niet lachen om het fragment van het satirische duidingsprogramma ‘De Ideale Wereld’ waarbij presentator Jan Jaap van der Wal commentaar leverde bij een persconferentie van Jan Jambon (N-VA). De komiek impliceerde dat een zwarte medewerkster kwam schoonmaken zodra “de machtige, witte mannen” de zaal verlieten, terwijl de vrouw een ervaren kabinetsmedewerkster bleek te zijn. Jambon reageerde inmiddels verbolgen: “Dit is schandelijk. Voor die ene keer dat we eens geen totale, cynische eikels zijn.”

“Satire moet kunnen in een vrije samenleving”, postte de minister-president eerder op zijn sociale mediakanalen. “Maar dan moeten ze wel hun moment kiezen. En we geven die gasten meer dan inspiratie genoeg. Sinds het begin van de legislatuur krijgt die kolderredactie een waaier aan persiflagemogelijkheden: van armoedebestrijding tot welzijn, en van milieu tot woonbeleid. Hoeveel incompetentie moet je nog hebben om de draak mee te steken? We hebben hun zelfs Wouter Beke gegeven, dus geen excuus.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten