vr 19 juli 2024

Nieuwe complottheorie plaagt Qvax: “Reservelijsten slaan zomaar je naam op”

BINNENPARKING – De website Qvax.be ging vandaag online en lokte meteen al duizenden gegadigden om op de wachtlijst voor vaccinaties te geraken. Toch bleven ook de gebruikelijke complottheorieën niet lang uit. Talloze accounts en kanalen waarschuwen op sociale media dat de databank waar geïnteresseerden zich aanmelden opzettelijk hun gegevens zou opslaan. “En niemand doet er wat aan!” klinkt het alarmerend.

“Het is duidelijk dat de deep state weer overuren draait in Belgistan”, tweette de coronasceptische website Viruswaanzin vrijwel meteen. “Alle goedgelovige lammetjes die gewillig hun naam en rijksregisternummer achterlaten denken toch niet dat de overheid daar geen gretig gebruik van gaat maken? Laat anders ineens uw contactgegevens achter. Hoe naïef kan je zijn? Vergeet Brussel en zeg maar gerust Pyongyang aan de Zenne.”

Ook individuele twijfelaars, zoals Sonja (58) uit Merksem uiten hun bedenkingen: “Ik dacht dat het wel geen kwaad zou kunnen om mij toch op te geven voor het geval er ergens wat vaccins zouden overschieten. Maar als blijkt dat ze mij er dan ook effectief voor kunnen opbellen of e-mailen, laat ik het liever zo. Dat lijkt hier ineens Noord-Korea wel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Het is dezelfde digitale trip waar ze gebruikelijk zo stoer mee doen over enkel flauwekul. Pas verdronk bijna iemand voor mijn neus, omstanders stonden in dubio met hun digitale camera. Niet dat ze slecht zijn maar gewoon omdat ze niks anders weten te verzinnen in de trend. Dezelfde stoere houding in de media zou het ramptoerisme noemen en er een moreel punt van maken, en zo draaien ze aan alle kanten, nood en zorg, zinloos rond.
    Het is een trip waardoor de digitale mogelijkheden voor de documentatie nu eens ten volle benut kunnen worden, waar de hersenverweking vandaan komt en in die lijn corona en veel ernstiger ziekten die niet genoemd worden.

Een reactie achterlaten