vr 19 juli 2024

Oppositie belooft constructief en matuur mee te werken aan pandemiewet zolang het 1 april is

POLITIEK – Na het inmiddels veelbesproken vonnis van een Brusselse rechter moet de federale regering dringend werk maken van een pandemiewet. Zo niet, vervallen de coronamaatregelen wegens onwettig. Ondanks het feit dat men slechts dertig dagen heeft om het pakket van 600 pagina’s door het parlement te krijgen, belooft de oppositie “constructief en volwassen” mogelijk mee te werken. “Toch zolang het 1 april is.”

“Natuurlijk kan premier De Croo erop rekenen dat wij hier de komende uren de noden van het land voor die van onze partij zullen zetten”, knipoogt N-VA-fractieleider Peter De Roover. “Hij mag op zijn twee oren slapen. Wij gaan niet moeilijk doen of profiteren van de nijpende tijdsnood waarmee de overheid plots kampt om deze wettekst met allerlei sluwe cadeautjes aan onze achterban vol te stouwen. Men kent ons beter dan dat.”

Ook bij PVDA-PTB en Vlaams Belang garandeert men totale coöperatie. “Het zou heel infantiel zijn om, terwijl de ziekenhuizen vol liggen, te gaan dwarsliggen puur omdat het ons politiek goed uitkomt. Nee. Op deze mooie eerste aprildag kunnen we met de hand op het hart zeggen dat onze kiezers verwachten dat wij ons redelijk opstellen en vollen bak compromissen blijven sluiten, zoals altijd. Erewoord.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten