vr 2 juni 2023

Minderjarige textielslaaf in Bangladesh vereerd om Belgische protestshirts te maken

BUITENPARKING – De 8-0 pandoering waarop de Rode Duivels hun Wit-Russische opponent trakteerden werd ingeleid door een mooie protestactie tegen de werk- en leefomstandigheden van gastarbeiders in WK-land Qatar. Net voor de aftrap poseerden de Belgen op initiatief van de voetbalbond uitgedost in zwarte T-shirts bedrukt met “Football supports change” als duidelijke boodschap. Onze reporter chatte met Depesh, een elfjarig jongetje wiens hongerloon er op het einde van de dag toch weer zal liggen dankzij de onverwachte bestelling.

“Ik wil de mensen van de KBVB graag bedanken om dit textielwerk bij ons te kopen. Het is een hele eer om te kunnen bijdragen aan jullie campagne tegen industriële uitbuiting en geopolitiek onrecht, vakkundig gedrapeerd door jullie westerse spektakelcultuur. Ik voel mij hier echt door gesteund en kijk ernaar uit om alle vijftig collega’s met wie ik een slaapzaal deel straks te vertellen dat we het niet voor niets doen!”

Voor de duidelijkheid: de T-shirts en andere merch op deze website werden niet gemaakt door kindarbeiders in Bangladesh. Ze komen uit Indonesië. Merci.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: